"Trgovinskim ratom Priština ruši CEFTA i briselski dijalog"

Autor: Tanjug

Vesti

21.11.2018

17:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Trgovinskim ratom protiv Srbije Priština ruši bescarisnsku uniju zemalja CEFTA i uništava briselski dijalog s Beogradom", ocenila je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović

U saopštenju za medije ona navodi Priština očigledno zbog odluke da ne bude primljena u Interpol iskaljuje bes na namirniciama koje dolaze iz Srbije, a da najvišu cenu takve odluke plaćaju svi žitelji Kosova. 

- Njima je kao direktna posledica trgovinskog rata odmah poskupeo hleb - kazala je Mihajlovićeva, ocenivši da je poslednji trenutak da EU urazumi vlasti u Prištini da ukinu takse koje su povećali i vrate se za pregovarački sto. 

Srbija, dodaje, ostaje dosledna politici razgovora kao jedinog načina na koji ćemo doći do kompromisnog i održivog rešenja za pitanje Kosova koje je u interesu i Srba i Albanaca. 

- Sada je red da Priština i Brisel konkretno pokažu da li je i njima stalo do razgovora i mirnog rešenja ovog pitanja ili je trgovinski rat protiv Srbije u stvari još jedna njihova zajednička akcija - poručila je Mihajlovićeva. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
zozon

21.11.2018 17:40

Pa kako Miinistarka nije do sada uklapirala. To su organizovali Đilas i jeremić