Đurić: Jeremić se nudi strancima da bude njihova marioneta!

Autor: Tanjug

Vesti

25.11.2018

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik SNS Marko Ðurić izjavio je danas da je Vuk Jeremić, u obraćanju na tribini u Leskovcu, izneo laž da su Vlada Srbije i predsednik Aleksandar Vučić pod kontrolom inostranog faktora, a istovremeno se, kaže Ðurić, ponudio strancima da on sam postane njihova marioneta.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Marko Đurić

- Laži loših lažova nije ni potrebno demantovati, jer oni demantuju sami sebe, a upravo to je Vuk Jeremić učinio ponudivši sebe i svoj opozicioni savez strancima kao instrument za rušenje demokratski izabranih vlasti Srbije - naveo je Ðurić, reagujući na izlaganje Jeremića na tribini Saveza za Srbiju u Leskovcu.

Takvo Jeremićevo "javno razgolićivanje" bilo bi bizarno, da se ne dešava u trenutku kada se Srbija bori da na svaki način pomogne svom egzistencijalno ugroženom narodu na KiM, a ta ugroženost je, navodi Ðurić, upravo posledica aktivne ili pasivne podrške Prištini onih kojima se Jeremić nudi kao marioneta.

Jeremić se, dodaje, "i ne trudi da sakrije i negira da je za napade na demokratski izabrane vlasti Srbije plaćen parama katarske ambasade i belosvetskih lopuža poput Patrika Hoa". 

- Ovo nije premijera moralnog sunovrata Jeremića, jer on je tu ulogu već više puta u prošlosti igrao na štetu Srbije i njenih interesa, traživši i dobivši od Međunarodnog suda pravde podršku za jednostrano proglašenje kosovske nezavisnosti, izmeštajući dijalog o KiM iz UN u Brisel i kumujući postavljanju granica između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku - ocenio je Ðruić.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Vuk Jeremić

Naveo je da ne očekuje da Jeremić i njegovi saradnici ikada shvate da KiM nije tek ulog u njihovim snovima o rušenju demokratski izabranih vlasti Srbije, već najveće i najteže nacionalno pitanje:

- Tako nešto se i ne može se očekivati od čoveka i ljudi kojima je otadžbina samo poslovna šansa - kaže Ðurić i dodaje da je "Srbija zemlja ponosnih i časnih ljudi, koji otadžbinu ne prodaju za koka-kolu, tompuse i skupa vina", zbog čega, uveren je, Jeremić nikada više neće biti u prilici "da uništava zemlju".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (51)

Loading
mara

25.11.2018 13:07

Dakle,posluzice im za jednokratnu upotrebu,kao toalet-papir.

marina

25.11.2018 13:22

Kako radi opozicija tako je narod i postuje

marina

25.11.2018 13:23

Ustanju su sve da ucine samo za svoju korist

Borko

25.11.2018 13:25

Toliko je dbar politicar da je poceo sam sebe da nudi drugima, hahaha.