Blamaža, fijasko, cirkus, Janković: PSG organizovao okrugli sto o medijima, publika se nije pojavila

Autor: Tanjug

Vesti

27.11.2018

19:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Okrugli sto Pokreta slobodnih građana i Građanske inicijative 381 Saše Jankovića, večeras u Beogradu nije uspeo, jer nisu došli svi najavljeni učesnici, a nisu se odazvali ni publika i mediji.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Saša Janković

Nije poznato ko je na okruglom stolu trebalo da govori, a kako je član Predsedništva PSG Rade Veljanovski rekao, učesnici nisu došli zbog zdravstvenih problema, porodičnih obaveza, štrajka taksista, a možda, kako kaže, još nisu svi spremni da o slobodi medija razgovaraju.

U sali osim nedovoljnog broja učesnika, nije bilo ni publike, a događaj su došle da pokriju samo dve novinske agencije.

Predstavnici PSG podelili su prisutnima materijal u kome su naveli 32 tačke za slobodu medija, kojima će se, kako se navodi, Građanski blok 381 rukovoditi po preuzimanju odgovornosti za vođenje države.

Neke od tačaka su da će se medijske odluke donositi u nadležnim institucijama, uz poštovanje međunarodnih standarda i u saradnji sa relevantnim novinarskim i medijskim udruženjima, stručnim organizacijama i organizacijama civilnog društva.

Zatim, uvažiće se zakoni kojima se kazuje da su javni funkcioneri dužni da trpe viši nivo kritike, kao i da će se na svaki napad ili pretnju upućenu novinarima oštro reagovati i, u skladu sa zakonom, efikasno sankcionisati.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
ana

27.11.2018 19:36

Jankovic nema podrsku i nikako da se pomiri sa tim.

Tijana

27.11.2018 19:47

I za cirkus bi bilo vise ljudi , neho za lazi ovog okorelog opozocionara.

sonja ilic

27.11.2018 19:53

Vala bas je cirkus

Simon

27.11.2018 19:53

Normalno da nisu dosli, koje jos lud da slusa Sasu i njegove lazi i budalastine.