E, MOJ SAŠA: Zeleni napustili Jankovićev blok

Autor: mediji, Republika

Vesti

05.11.2018

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rukovodstvo Zelene ekološke partije Zeleni jednoglasno je odlučilo da istupi iz Građanskog bloka 381, a predsednik te organizacije Dejan Bulatović je dao neopozivu ostavku na mesto potpredsednika tog bloka, saopšteno je danas.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Pobegoše mu saradnici: Saša Janković

- Zelena ekološka partija Zeleni je jedna od osnivača Građanskog bloka 381 a na ovakav potez se odlučila nakon što je došlo do ozbiljnog nerazumevanja sa jednom od organizacija članica. Do nepomirljivih stavova između ZEP Zeleni i jedne od političkih organizacija koja je u sastavu Građanskog bloka 381 došlo je prilikom poslednjeg održanog sastanka Predsedništva Građanskog bloka 381 - navodi se u saopštenju

Iz te organizacije su naveli da ostaju verni svojim ekološkim načelima i političkim principima i da će nastaviti borbu za ekološku Srbiju i borbu protiv "nedemokratskog režima na čelu sa Aleksandrom Vučićem i njegovim SNS".

- Nastavićemo svoju borbu i nikad ni na koji način nećemo sarađivati sa strankama i pokretima uključenim u srpski aktuelni režim. Ceneći dosadašnju zajedničku borbu sa Sašom Jankovićem i Pokretom slobodnih građana, želimo im puno uspeha u političkom radu i u nastavku borbe protiv zajedničkog političkog protivnika, sa sigurnošću, da ćemo se mi Zeleni sa PSG-om i Sašom Jankovićem na tom putu ponovo sretati i verujem sarađivati - naveo je Bulatović.

Nakon istupanja Zelene ekološke partije, Građanski blok 381 čine Pokret slobodnih građana, Mađarski pokret, Šumadijska regija i Koalicija tolerancija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (89)

Loading
Jelena

05.11.2018 17:57

Polako ih nastupaju partneri.

hb

05.11.2018 17:57

Od Jankovica svi redom beze! Nece taj njegov blok opstati jos dugo, ni izbore nece docekati!

era

05.11.2018 18:00

e moj Sale, puko si

mara

05.11.2018 18:01

Pored ovakvih,Vucic ne treba da brine za rezultate izbora.