Pukla tikva: Janković optužio opoziciju da sarađuje sa Vučićem

Autor: Republika

Vesti

13.10.2018

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska opozicija, kako ona sa "nacionalnim" tako i ona sa "građanskim" predznakom organizovala je u petak u Skupštini Srbije skup na kome je trebalo da se raspravlja izbornim uslovima. Ipak, kao što je Republika.rs već pisala, sastanak je završen fijaskom, pošto je između opozicionara došlo do svađe oko toga ko je "prava" a ko "lažna" opozicija. Očigledan razdor je u opozicionim redovima u subotu je dodatno produbljen, a tome je doprineo lider Pokreta slobodnih građana Srbije Saša Janković.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Nezadovoljan: Saša Janković

Naime, Janković je na svom Tviteru napisao:

- S razlogom nepozvani LDP je u jednom u pravu: jučerašnjem sastanku opozicije o izbornim uslovima prisustvovali su predstavnici nekih drugih stranaka koje saučestvuju u vlasti sa SNS. 381 nije bio uključen u organizaciju, ali greška od juče se neće ponoviti, bar ne s nama u sali - naveo je Janković, ne precizirajući na koga tačno misli.

Podsetimo, na okruglom stolu pod nazivom "Kako do poštenih izbora", juče su između ostalih prisustvovali lideri Saveza za Srbiju Dragan Đilas, Boško Obradović i Zoran Lutovac i kao i Saša Janković.

Sa druge strane, predstavniku LDP Đorđu Žujoviću nije bilo omogućeno da učestvuje na sastanku, zbog čega je on optužio druge opozicionare za "frustraciju".

- Onemogućeno mi je da govorim ispred LDP na sastanku, gde sam uvredama dočekan od onih koji tek što su pobegli sa Vučićeve liste. Nisam ja, a ni LDP, osnivao SNS, nego oni koji ih danas navodno ruše. Nisam ja osnivao tabloide, nego oni koji su ih do u petak vodili i protiv LDP i naših članova napisali stotine i hiljade članaka, gde su nam crtali mete na čelu - rekao je tada Žujović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (62)

Loading
Maja

13.10.2018 15:46

Odraz političke,moralne i ljudske jadnosti Opozicije,nestabilni jednom nestabilni doveka.

minja

13.10.2018 16:03

Ha, ha, ha,to se i očekivalo...

Simonida

13.10.2018 16:03

U opoziciji nista novo, sve se vrti u krug, vecita prepucavanja i optuzbe, ne mogu da nadju zajednicki jezik zbog sukoba interesa a u svemu prednjaci Jankovic.

Mirko

13.10.2018 16:06

Jankovic je zdrav za Lazu Lazarevic. Ne zna gde u udara.