"POTPIS ZA JANKOVIĆA JE POTPIS PROTIV SRBIJE"

Autor: Tanjug

Vesti

08.10.2018

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Glavnog odbora vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Petar Petković izjavio je danas da je stav predsednika opozicionog Pokreta slobodnih građana (PSG) i pokreta 381 Saše Jankovića o Kosovu suprotan slobodnoj i nezavisnoj Srbiji.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Cirkuzant: Saša Janković

- Potpis za Jankovića i njegove saradnike jeste potpis protiv nezavisne i slobodne Srbije i potpis za svođenje naše države na nivo kolonije u kojoj će on biti guverner, i ogromna većina građana je toga srećom svesna - naveo je Petković u saopštenju za javnost.

On je istakao da u Srbiji svako može da ostvaruje demokratsko pravo na slobodno političko delovanje, pa i Saša Janković, "iako on u ne tako davnoj prošlosti kao zaštitnik građana demokratska prava nije priznavao Srbima sa Kosova i Metohije, koje nikada nije ni doživljavao kao građane Srbije".


- Pozivam sve građane koji podržavaju Srpsku naprednu stranku i politiku Vlade Srbije da dozvole Saši Jankoviću da nastavi da živi u iluziji da je bitan, jer Srbija je danas istinski demokratska zemja, za razliku od vremena kada su moć odlučivanja imali Janković i njegova opoziciona sabraća"... a "u kojem su ljudi, poput Ranka Panića, za drugačije političko mišljenje plaćali životom, i to vreme se nikada više neće ponoviti - rekao je Petković. 

On je podsetio da je Janković "imao smelosti da kaže da bi samoproglašeno Kosovo primio u sve međunarodne organizacije i da bi mu štaviše dao dve stolice u UN, što, kako je ocenio, jeste "alternativa Srbiji i svemu što je srpskom narodu sveto".

- Sama činjenica da se Saša Janković predstavlja kao oličenje nekakve alternativne politike svedoči da alternativa državno odgovornoj politici (predsednika Srbije i SNS) Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke ne postoji - istakao je Petković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (69)

Loading
nenadm36

08.10.2018 20:05

Jankovic je covek koji radi protiv Srbije.

Boško J

09.10.2018 06:06

@nenadm36 - nenadm36:To nije nikakva novost.Odavno smo sa tim upoznati.

Jelena

08.10.2018 20:14

Ko može majke vam da potpiše za Jankovića? Ovo su bre dečije igrarije. Smešno.

milica

08.10.2018 20:15

Šta drugo očekivati od čoveka koji sve što radi radi protiv svojr zemlje i svog naroda.