VUČIĆ POSLE SASTANKA SA MEKALISTEROM: Makar me mlatili motkama po glavi, NEMA GOVORA O PRIZNANJU KOSOVA

Autor: Tanjug

Vesti

04.10.2018

19:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večras da ne zna šta je to što EU želi od Srbije po pitanju KiM, procenio da ni sami, verovatno, to ne znaju, ali je ponovio da nema govora o tome da prizna kosovsku nezavisnost.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Dejvid Mekalister i Aleksandar Vučić

Vučić je to rekao nakon sastanka sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom, kojeg je, kako je preneo na zajedničkoj pres konferenciji, obavestio sa "ne mnogo dobrim" stvarima i situaciji na Kosovu i Metohiji.

Rekao je da je 10. otkobra 2000-ti dan otkako nije formirana Zajednica srpskih opština, što je bila jedina obaveza Prišine iz Briselskog sprazuma, dok je Srbija sa svoje strane ispunila sve obaveze. 

- Što se tiče međunarodnih faktora, rekao sam da nemam pojma šta hoće od Srbje, ali Srbija neće da prizna nezavisnost Kosova, kako bi oni voleli, pa makar me mlatili motkama po glavi - naglsio je Vučić.

- Dobro je da imamo mir i neku vrstu stabilnosti. A do kad će to traje, niko ne zna. Mi hoćemo da odbranimo mir, ali za tango je potrebno dvoje - rekao je Vučić.

- Mi ćemo učiniti sve da sačuvamo mir. Rekao sam Mekalisteru da ne znam šta se očekuje od Srbije. Nikada neću prihvatiti nezavisnost Kosova. Mi smo spremni da razgovaramo, i uvek dijalog moramo da pretpostavimo drugačijem rešavanju problema. Ali to ne zavisi samo od Srbije - objasnio je Vučić.

Kad je reč o poziciji Srbije, dosta mu je, kaže, ćutanja i ponižavanja naše zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
Danijel

04.10.2018 20:02

Kosovo je Srbija!

Srbenda

04.10.2018 20:03

Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova!

vojislava

04.10.2018 20:10

Vučić nikad neće priznati kosovsku nezavisnost jer se snažno bori za ono što je naše i što nam pripada!

Branko

04.10.2018 20:14

Srbija nikad nece priznati nezavisnost Kosova.