Sastali se Vučić i Mondoloni: U četiri oka o teškoj situaciji na Kosovu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

28.11.2018

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Francuske Frederika Mondolonija sa kojim je razgovarao o predstojećoj poseti francuskog predsednika Makrona i o situaciji na KiM nakon taksi koje je Priština uvela na robu uvezenu iz Srbije i BiH.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Frederik Mondoloni u poseti Aleksandru Vučiću

Vučić je istakao da će tokom posete francuskog predsednika biti potpisani mnogi važni ugovori i sporazumi o ekonomskoj saradnji, investicionim projektima, vojnotehnički ugovori i sporazumi o saradnji u oblasti kulture i sporta.

Pastor nema dilemu: Iza pritisaka Prištine stoji cinična podrška dela međunarodne zajednice

Predsednik je posebno istakao želju za produbljivanjem odnosa Srbije i Francuske i naglasio da je poseta predsednika Francuske posle sedamnaest godina veliki napredak u odnosima dve zemlje.

On je istakao da je Beograd spreman za nastavak dijaloga, čim Kosovo ukine anticivilizacijske i protivpravno uvedene takse, i naglasio da u svakom dijalogu moraju da postoje pravila i da se poštuje druga strana.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Razgovor o saradnji

Vučić je napomenuo da su jednostrani potezi Prištine kojim rizikuju eskalaciju sukoba i dovode u opasnost mir i stabilnost u regionu, neprihvatljivi.

- Srbija nije prekršila nijedan sporazum ili dogovor, suprotno Prištini, koja nije ispunila nijednu svoju obavezu iz Briselskog sporazuma - naglasio je.

Ambasador Mondoloni pozdravio je miran pristup srpske strane u aktuelnoj krizi u odnosima sa Prištinom, istakavši da Francuska podržava nastavak dijaloga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
ana

28.11.2018 09:52

Nadam se da ce bar neko od stranih zvanicnika imati razumevanja za tesku situaciju na Kosovu.

Sanja

28.11.2018 10:02

Neka vide Evropljani kakav je haos na KiM.

ki

28.11.2018 10:04

pa svi vide da je situacija teska

ki

28.11.2018 10:04

Situacija je alarmantna.