MALI O JEREMIĆU: Proverićemo šta je prijavio od imovine!

Autor: Tanjug

Vesti

29.11.2018

19:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je večeras da u ovom trenutku nema saznanja da li je i šta je od svoje imovine nadležnim institucijama prijavio lider Narodne stranke Vuk Jeremić i dodao da će informacije, koje su se pojavile, biti proverene.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Siniša Mali

Poslanik na listi SNS Marijan Rističević pitao je u parlamentu Malog da li će Ministarstvo finansija pokrenuti finansijsku kontrolu koja bi, kako je rekao, mogla da dovede do "privođenja pravdi Vuka Jeremića".

- Pitam ministra da li će organi Ministarstva finansija dostaviti organima gonjenja informacije o tome da li je Jeremić prijavio prihode koje je ostvario od (Patrika) Hoa, odnosno da li je tih 660.000 evra plate ostvario dok smo mu mi plaćali stan, poslugu, vozača i tako dalje, da od javne funkcije pravi privatne biznise - rekao je Rističević.

Mali je rekao da građani Srbije imaju pravo da znaju podatke i status imovine svih javnih funkcionera uključujući i sve one koji se bave politikom.

- Polazim od sebe. Više puta je i moja imovina bila proveravana na takav način. U ovom trenutku nemam saznanja da li je prijavio ili nije ali proverićemo šta je od svoje imovine prijavio i da li je ispoštvao Poresku upravu. Videćemo, proverićemo... - rekao je Mali.

Ministar je najavio da se naredne godine planira velika reforma Poreske uprave i poreskog sistema u celini i da će organi poreske uprave biti još efikasniji kako bi građani Srbije imali prave informacije "o prirodi koju ste naveli i da li je i koliko novca Vuk Jeremić primio iz raznih izvora po celom svetu, kao i da li je to prijavio poreskoj upravi".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
Dragan

29.11.2018 19:48

Proveriti sve do detalja

Jovana

29.11.2018 19:48

Opozicija prosipa priču o poštenju, a zapravo su im računi puni miliona.

sena

29.11.2018 19:50

Jeremić obrukao i sebe i državu.Baš nije imao meru.

Nale

29.11.2018 19:54

Bolje je da narod zivi u iluziji,jer saznanje o tome sa koliko imovine raspolaze Vuk Jeremic moze da sokira narod.