NIKODIJEVIĆ O ČEDINOM URLANJU: Dačića napadaju oni koji se bore za NEZAVISNOST KOSOVA!

Autor: Tanjug

Vesti

30.11.2018

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik beogradskog odbora SPS Nikola Nikodojević izjavio je danas da aktivnosti ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, kao i cele vlade i predsednika Srbije, na očuvanju Kosova i Metohije u sastavu Srbije daju rezultate, a da to stvara nervozu kod onih koji u Srbiji lobiraju za nezavisnost Kosova.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Nikola Nikodijević

Napad na ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića u Skupštini Srbije potvrda je nervoze onih koji su "albanski lobisti" u Srbiji i koji se zalažu za nezavisnost Kosova - rekao je Nikodijević za Tanjug reagujući na raspravu ministra Dačića i lidera LDP-a Čedomira Jovanovića tokom jučerašnje sednice Skupštine na kojoj su članovi vlade odgovarali na pitanja poslanika. 

Nikodijević je istakao da, bez obzira na uložena sredstva, takozvana država Kosovo ne uspeva da postane član međunarodnih institucija, a da je poslednji veliki poraz Kosova i njihovih lobista bilo glasanje za prijem u Interpolu. 

- Ta nervoza se odražava i kod nas. Postoje oni koji su se nedvosmisleno zalažu za nezavisnost Kosova i kojima ne prijaju uspesi ove vlasti, ministra spoljnih poslova, ministra unutrašnjih poslova i predsednika Srbije - primećuje Nikodijević. 

On kaže da je evidentno da Srbija u poslednje vreme postiže izuzetne rezultate na međunarodnom planu, da je položaj Srbije u međunarodnim institucijama sve bolji i da sve veći broj zemalja povlači priznanje nezavisnosti Kosova. 

- Proces priznavanja lažne države Kosovo je zaustavljen i sada dolazi do reakcija kao što je bila juče u Skupštini Srbije - zaključio je Nikodijević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading