Đurić odgovorio na provokaciju iz Prištine: Maske su pale - "velikoalbanske" kriminalce zanima jedino "pakt protiv Srbije"

Autor: Tanjug

Vesti

01.12.2018

17:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Enver Hodžaj razotkrio je prave namere Prištine saopštivši da je njihov cilj uniženje Srbije i stvaranje neprijateljske antisrpske koalicije u regionu", poručio je direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Marko Đurić

Prema njegovim rečima, "velikoalbanske kriminalace" više ne zanimaju ni prava Albanaca, niti samouprava na Kosovu i Metohiji, već je njihova želja, kako je to rekao kosovski vicepremijer Hodžaj, "regionalni pakt protiv Srbije".

On je dodao da je Hodžaj time potvrdio sve ono na šta je Srbija upozoravala međunarodnu zajednicu proteklih godina - da albanska politička elita u Prištini za glavni cilj ima velikoalbansku dominaciju u regionu. 

 


- Za razliku od prištinskih separatista, koji žele da prave paktove protiv nekog, a takvi paktovi se ne prave da bi se sa nekim živelo u miru, Srbija sve vreme insistira na punoj liberalizaciji trgovine, jedinstvenom regionalnom tržištu i otvaranju granica - ukazao je Ðurić.

On je napomenuo da Srbija ne želi da bude regionalni hegemon, već oaza stabilnosti i normalnosti, želi zajednički društveni i ekonomski napredak svih država i naroda u regionu, i nijednim svojim potezom nije pokazala da ima ikakve neiskrene, ili, ne daj Bože, agresivne namere prema bilo kome u okruženju.

 

 

- Hodžaj je jedan od onih kojima je mir glavni neprijatelj, i koji svrhu i mogućnost svog političkog opstanka vide samo u destabilizciji i sukobima, jer ništa drugo ne mogu da ponude svojim sunarodnicima - dodaje se u saopštenju.

Ðurić ističe da će Srbija i srpski narod na Kosovu i Metohiji ratne huškače poput Hodžaja pobediti mirnim i demokratskim otporom, i na taj način pokazati, ne samo da je odgovorna prema sopstvenoj budućnosti, već da je odgovornija i prema sudbini Albanaca od onih koji odlučuju u njihovo ime.


- Nadamo se da će sponzori samoproglašene kosovske nezavisnosti konačno shvatiti kakvog su monstruma stvorili, i da će preduzeti odlučne korake kako bi ekstremisti iz Prištine bili vraćeni sa ratne staze za pregovarački sto - dodao je Ðurić.

Kosovski vicepremijer Hodžaj izjavio je zagrebačkom "Večernjem listu" da je "u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori razgovarao o osnivanju pakta protiv Srbije".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
Marija

01.12.2018 17:41

Klupko se polako odmotava i otkrice se da ustvari Srbija je najveca zrtva jer pakt je da uniste Srbiju.

sesilija

01.12.2018 18:41

@Marija - Marko pokazao si da si veliki covek!

vicko

01.12.2018 17:42

Svima je sada jasno koje su i konacne namere Pristine.I da po cenu sukoba nece od toga odustati.

Marko

01.12.2018 17:43

Albance ubice zanima samo da izazovu rat, ali im mi necemo dozvoliti.