DRECUN: Priština će se saplesti sama o ono što radi

Autor: Tanjug

Vesti

02.12.2018

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun smatra da Priština pokušava da stvori antisrpski pakt nakon niza neuspeha na međunarodnom planu.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Milovan Drecun

- Posle niza neuspeha na međunarodnom planu da nekako ojačaju tu samoproglašenu državu, ne mogu da postanu članica Uneska i Interpola, niti da dobiju viznu liberalizaciju, Priština nastoji da stvori jedan antisrpski pakt sa onim državama kojima nije cilj poboljšanje međususedskih odnosa, već nanošenje štete Srbiji i srpskom narodu - rekao je Drecun za Prvu televiziju.

Kako je naveo, pokušavaju tim razgovorima sa Hrvatskom, Crnom Gorom i Makedonijom da naprave neku vrstu saveza kako bi udruženi mogli da nanose što je moguće veću štetu Srbiji i da je slabe.

Prema Drecunovim rečima, Albanija je u stvari ta koja rukovodi tim savezom. 

- Naravno, Hodžaj nije spomenuo Albaniju, a Albanija je ta koja je svakako u tom savezu i koja rukovodi svim tim - smatra Drecun.

On kaže i da ne mogu da računaju da će pridobiti BiH zbog Republike Srpske, da Mađarska ima veoma stabilne i dobre odnose sa Srbijom i sigurno ne bi ušla u takvu destabilizujuću aktivnost koja je potpuno anticivilizacijska, Rumunija nije priznala Kosovo kao državu, Bugarska ima veoma opreznu politiku, a Grčka to ne može da radi".

- Kada sve to pogledate Priština postaje glavni činilac destabilizacije čitavog regiona i vuče ga unazad - naglasio je Drecun. 

On smatra i da je cilj Prištine dalje zaoštravanje odnosa sa Beogradom. 

- Verujem da će Priština opet da se saplete o ono što sama radi. Mislim da oni idu na dalje zaoštravanje sa Beogradom, želi da spreči mogućnost postizanja bilo kakvog kompromisnog rešenja - zaključio je Drecun, prenosi B92.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (36)

Loading
tatjana

02.12.2018 10:19

Pristina mora da ukine takse radi stabilnosti u regionu

Maja

02.12.2018 10:24

Srbija je ujedinjena, Drecun je u pravu, sve ce se to Pristini obiti o glavu.

Mira

02.12.2018 10:26

Šiptari nastavljaju sa provokacijama što nije dobro za stabilnost već i dalje zatežu situaciju koja može da izazove sukobe u regionu!

Dante

02.12.2018 10:30

Uvek na kraju pobedi pravda.