NATO se oglasio o rešenju za Kosovo koje podrazumeva PROMENU GRANICA!

Autor: Republika

Vesti

03.12.2018

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NATO snažno podržava dijalog Beograd-Priština i kad je reč o "mogućim usaglašavanjima granica" nada se da će dva strane naći obostrano prihvatljivo rešenje, izjavio je danas u Briselu generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jens Stoltenberg, generalni sekretar NATO

On je to rekao uoči zasedanja šefova diplomatija NATO koji će u sredu zajedno s visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini razmotriti "odnose NATO sa zemljama Zapadnog Balkana".

Na pitanje novinara da li Atlantski savez strahuje da bi po bezbednost moglo imati posledica rešenje u dijalogu Beograd-Priština koje bi uključilo neke "korekcije granica", Stoltenberg je rekao da "NATO snažno podržava dijalog Beograd-Priština jer je to jedini način da se nadje odgovor za nerešena pitanja".

Čelnik Atlantskog saveza je podsetio da je nedavno i u Beogradu ukazao na izuzetnu važnost dijaloga Beograd-Priština.

- Kad je reč o mogućim graničnim usaglašavanjima, naglašavam da NATO podržava dijalog i nadam se da će dve strane naći rešenje koje će biti prihvatljivo i za Beograd i Prištinu - izjavio je Stoltenberg.

Po rečima Stoltenberga, "važno je da se svi činioci uzdrže od izazivačkih poteza i provokativnih poruka i nastoje da smanje zategnutosti i ostvare napredak".

On je istakao da će "NATO nastaviti da bude prisutan na Kosovu, tamo je naša operativna misija Kfor koja je značajna za stabilnost".

- I Kfor će i dalje biti nepristrasan kako bismo bili sigurni da će stabilnost i bezbednost biti zajamčeni i da će doći do napretka ka političkim naporima da se dodje do rešenja kroz političke pregovore - zaključio je generalni sekretar NATO.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Milan

03.12.2018 13:19

Pa oni ne žele da čuju za to pomeranje granica u Prištini.

Sasa

03.12.2018 13:26

Prilicno sam siguran da je predlog koji je Vucic izneo, dakle podela Kosova najbolje resenje do kog bi smo mogli da dodjemo i da je to jedino realno i odrzivo resenje. Nadam se da ce to resenje ponovo bti aktuelno

milab

03.12.2018 13:26

Videcemo kako ce sve ovo izgledati.

Ketty

03.12.2018 13:37

Pa zar ne rekose iz Pristine da nema promena i prekrajanje granica? Sta sad ovo. Niko zivi ne zna sta je mislio i ko kome ovde dodeljuje granice.