Vučić poručio Skotu: Neka SAD iskoristi uticaj i upozori Prištinu

Autor: Republika

Vesti

04.12.2018

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Kajla Skota, sa kojim je razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji, zamolivši da SAD iskoriste svoj politički uticaj i upozore Prištinu da svojim potezima ugrožava mir i stabilnost u regionu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Kajl Skot i Aleksandar Vučić

- Istrajavanje Prištine na taksama na robu iz Centralne Srbije i još više na formiranju vojske tzv. Kosova izaziva veliku zabrinutost Srbije za budućnost srpskog naroda na Kosovu i Metohiji - rekao je predsednik Vučić, saopštila je pres-služa predsednika.

Ambasador Skot je naglasio da se taksama krše odredbe CEFTA i ugrožava budućnost regiona. On je podsetio da je američki državni sekretar Pompeo pozvao vlasti u Prištini da ukinu takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Ambasador Skot je ponovio da SAD podržavaju napore Beograda da normalizuje odnose sa Prištinom i da su spremne da pomognu u postizanju održivog rešenja, koje bi omogućilo stabilnost, zahvalivši ujedno na uzdržanom reagovanju Srbije na poslednje događaje.

Predsednik Vučić je podsetio na odredbe Briselskog sporazuma i Rezolucije 1244, kao i na odredbe CEFTA, naglasivši da Srbija nije prekršila nijednu od njih.

- Srbija ubrzano ekonomski napreduje i zato je iskreno za mir i stabilnost - rekao je predsednik Vučić i dodao da je potrebno da Priština ukine takse, kako bi se, uz posredstvo Evropske unije, nastavio Briselski dijalog i traženje kompromisnog rešenja za pitanje Kosova i Metohije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
baranja

04.12.2018 13:21

SAD da zele mogle bi preko noci izdati "naredjenje" Pristini da se ukinuti sulude takse na robu poreklom iz R.Srbije!

UROS

04.12.2018 13:29

Vučić je sa Skotom razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji, zamolivši da SAD iskoriste svoj politički uticaj i upozore Prištinu da svojim potezima ugrožava mir i stabilnost u regionu. Moram priznati da me pomalo "začudjava" ta "'ladnokrvnost" svih ostalih drzava Regiona OSIM SRBIJE koje nikako da primete da "Prištinu svojim potezima ugrožava mir i stabilnost u regionu pa tako i nji'ov mir i stabilnost ?

stefan

04.12.2018 13:33

Amerika moze mnogo da uradi ako samo zeli ali pitanje je da li zeli i dali joj je to u interesu

milab

04.12.2018 13:59

SAD bi trebalo da skrenu paznju pristinsim vlastima da se obuzdaju malo.