Rusi zvanično upozorili Srbiju! Čuvajte se, ovo je JEZIVI plan Prištine!

Autor: Tanjug

Vesti

05.12.2018

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Plan Prištine da formira sopstvenu vojsku predstavlja kršenje Rezolucije Saveta bezbednosti UN i još jedan destabilizujući i provokatovni korak posle uvođenja taksi na robu iz Srbije i BiH", saopštilo je danas rusko ministarstvo spoljnih poslova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kosovski specijalci

- Priština je objavila planove da 14. decembra usvoji odluku o uspostavljanju kosovskih oružanih snaga - navodi rusko ministarstvo i upozorava da će "takav korak biti direktno i očigledno kršenje Rezolucije Saveta bezbednosti UN 12 44, koja je jedini međunarodni legalni dokument u vezi razrešenja kosovskog pitanja".

Rezolucija podrazumeva samo raspoređivanje međunarodnih multinacionalnih trupa u regionu, navodi se u saopštenju.

Kako je dalje navedeno, Priština se sprema da preduzme "još jedan destabilizujući i provokativni korak posle uvođenja taksi od 100 odsto na proizvode iz Srbije i BiH".

 

 

Akcija kosovskih vlasti da formiraju sopstvenu vojsku (inače, kršeći i njihov ustav) može da dovede do najozbiljnijih posledica ne samo na području sa srpskim stanovništvom već i za bezbednost celog Balkana, ističe se u saopštenju.

- Očekujemo da kosovske snage primene svoj mandat i preduzmu sveobuhvatne mere za neutralizaciju i razoružanje takve institucije u slučaju da bude stvorena - navelo je rusko ministarstvo.

- Sponzori Prištine - EU i SAD - treba da izvrše jak pritisak na kosovske Albance kako bi opozvali svoje provokativne odluke i da bi se sprečilo jačanje napetosti - zaključilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
bubica

05.12.2018 14:35

Braca Rusi brinu na nas.Hvala im na tome.

bubica

05.12.2018 14:36

Oni odavno zele nama zlo, ostajemo najjaci do kraja!

nevena

05.12.2018 14:38

Svi znamo plan Prištine, zele rat i destabilizaciju regiona

Rade

05.12.2018 14:44

Medjunarodna zajednica ne sme više da žmuri na ovakve poteze koji stižu iz Prištine.