Advokat potvrdio: Terorista OVK na sudu u Hagu 14. januara!

Autor: Tanjug

Vesti

06.12.2018

21:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat Arianit Koci potvrdio je da je njegov klijent Rustem Mustafa - Remi primio poziv da se 14. januara pojavi pred Kancelarijom Specijalnog tužioca Kosova u Hagu.

Kako prenosi kosovski portal Telegrafi, Mustafin advokat je na svom Fejsbuk nalogu napisao da je reč o pozivu na intervju i da će se Mustafa dobrovoljno pojaviti. 

- Spreman je da pojasni svaku okolnost koju KST istražuje. Ovo je sve o čemu smo do sada obavešteni i tražim da novinari pokažu razumevanje i da ne kontaktiraju Mustafu u vezi sa ovim pitanjem - preneo je njegov advokat. 

Mediji su ranije preneli da je Rustem Mustafa prvi koga je Specijalni sud pozvao, da je poznat kao komandant Remi iz zone Lapa, te da je nakon završetka sukoba bio poslanik DPK u kosovskom parlamentu.

RepublikaFoto: youtube.com/ AP Archive
Rustem Mustafi

Specijalni sud za Kosovo je formiran 2015. glasovima poslanika kosovske skupštine, a njegova je misija da istražuje navode iz izveštaja Dika Martija, o zločinima za koje se navodi da su počinjeni tokom 1998-2000 godine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading