SIMIĆ: Kada bi se vazduh transportovao i to bi zabranili Srbima!

Autor: Tanjug

Vesti

08.12.2018

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da je situacija na severu Kosova i Metohije "koliko toliko" u granicama normale, ali pod visokim tenzijama, kao i da će Srbi nastaviti sa mirnim protestima i demokratskom borbom, jer Priština nema nameru da ukine "sramnu meru" od 100 odsto carine na robu iz centralne Srbije, kojom se ugrožava opstanak Sba.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Igor Simić

- Situacija je koliko-toliko u granicama normale, ali pod visokim tenzijama - rekao je Simić i podsetio da se već treću nedelju blokira distribucija srpskih proizvoda iz centralne Srbije na KiM.

- Uz osnovne potrepštine, tu je i blokada lekova, medicinskih sredstava i štampe, a osim blagog upozorenja, još se niko od međunarodnih organizacija nije pobunio što se Srbima uskraćuju osnovna ljudska prava - rekao je Simić za TV Prvu.

Na pitanje u vezi s koncertom Svetlane Cece Ražnatović, koji bi trebalo da bude održan u podne u Kosovoskoj Mitrovici, a s obzirom da je kosovski ministar kulture zatražio da joj se zabrani ulazak na KiM, Simić je rekao da dolazak pevačice Srbi na severu KiM vide kao znak podrške i solidarnosti.

- Stiče se utisak da, ako bi se vazduh mogao transportovati, oni bi i to zabranili Srbima. Posle sportista i pevačice, svako ko želi da dođe i bude sa Srbima stavlja se na neku listu i zabranjuje mu se ulaz. To otkriva prave namere Prištine - da se uvedenim merama Srbima oteza život i da sami počnu da napuštaju prostor KiM - rekao je Simić.

Taj koncert, dodao je, organizuju studenti, koji su sve proteste organizovali sa željom da skrenu pažnju javnosti da se u 21. veku, jednom narodu na tlu Evrope zabranjuje da normalno živi, da ima hranu, lekove...

On je pozvao i sve ljude iz centralne Srbije da odvoje par sati i dođu da pruže podršku Srbima na KiM, koja će, kaže, mnogo značiti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading