OBRADOVIĆEVA: Dveri uvode šablon nasilja, a Ðilas finansira!

Autor: Tanjug

Vesti

09.12.2018

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica SNS Marija Obradović rekla je danas da jučerašnja protestna šetnja nije bila građanski, već politički skup i poručila da su Dveri te koje uvode šablon nasilja, a da Dragan Ðilas sve to finansira.

RepublikaFoto: Tanjug
Marija Obradović

- Ono juče nije bio građanski protest, to što vam govore je neodgovorno. Kad lažete svog birača, to je najopasnije, sečete granu na kojoj sedite. To je bio politički protest, nemojte da vas lažu. Ono nisu bili građani Srbije, oni su pokazali šta misle na izborima - rekla je Obradović na skupu "Jake žene, za jaku Srbiju". 

Prema njenim rečima, žena okupljenih u Sava centru ima duplo više nego što je juče bilo šetača, što je, kaže, pokazatelj koliko su njihove ideje i energija jaki.

Pozvala je žene, posebno članice SNS da kada se vrate u svoja mesta kažu kako stvari stoje, i dodala:

- Nosili su parole '' Neonaci naprednjaci''. Ko je nacista, ja? Ana Brnabić, Maja Goković? Mi to nismo zaslužile. Ne pozivam vas na konflikte, sukob, već da date dostojanstven, pristojan odgovor, da budete još ozbiljnije, postojanije, sa još boljim rezultatima - jer ih to najviše boli - poručila je ona.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Dragan Đilas

Politika je prostor na kojem se sukobljavaju ideje i politike i nekad je, kaže, teško biti solidaran. 

- Znam da vi znate šta je to solidarnost. Ali, u parlamentu nema političke solidarnosti. Molim poslanice i Maju Gojković koje su svaki dan izložene verbalnom nasilju da ustanu, da ih pozdravimo - rekla je ona praćena aplauzom, za koji je dodala da je podrška za sve ono što je Gojković preživela za svoja dva mandata.

Podsetila je na sve slučajeve nasilja iza koje, kaže, stoje Dveri i Boško Obradović, od upada u kancelariju Maje Gojković, ono što su njegovi saradnici govorili za Anu Brnabić, šta su preživele novinarke i zaposlena u RIK u noći izbora...

- Ja mislim da šablon nasilja uvode Dveri, a sve to finansira Ðilas. Mi moramo da budemo glasne i uporne na svakom mestu i da u svakom trenutku da ukazujemo na to - rekla je ona.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Boško Obradović

Prema njenim rečima, i nedavno održani marš žena u Kosovskoj Mitrovici je snažan simbol nepristajanja na nasilje, na nepravdu, pokušaj da nas slome.

Primetila je da i u svetu ima mnogo patnje, ne toliko zbog nasilja opakih ljudi, već zbog ćutanja dobrih ljudi.

- Razmišljajte o tome - zaključila je Obradović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
dana

09.12.2018 12:46

Opozicija ne bira koga ce da vredja. Njima je to postalo svakidasnje i od njih se svasta moze ocekivati.

Admiha

09.12.2018 12:52

DVERI propagiraju nasilje!

Andrijana

09.12.2018 13:01

Nikada ni jedna žena ne treba da trpi nasilje i da bude ponižavana.

Marija

09.12.2018 13:08

Njima drugo nije ni preostalo sem batinjenja ali izgleda samih izmedju sebe ali brzo se razotkriju.