Vučić potvrdio pisanje Srpskog telegrafa: Biće još ucena, ni na njih nećemo pristati

Autor:

Vesti

13.12.2018

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da Srbija neće podleći pritiscima i ucenama, te da je Srbija odbila ultimatum Bele kuće.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Vučić

Srpski telegraf prvi je pisao o vašingtonskoj ponudi, koju je u ime administracije Donalda Trampa Beogradu saopštio Metju Palmer, zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za jugoistočnu Evropu, a koja podrazumeva da Beograd pristane na šestomesečni moratorijum i zaustavi talas povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova.

 S druge strane, prema Palmerovim rečima, Amerika bi u najkraćem mogućem roku naterala Albance da ukinu takse od 100 odsto na srpsku robu.

Na pitanje novinara da prokomentariše ovu informaciju, Vučić je iz Abu Dabija, gde je razgovarao sa šeikom Muhamedom bin Zajedom el Nahjanom, princom prestolonaslednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata, rekao da će, pored ovog, biti još dosta uslova, te da Amerika Kosovo posmatra kao svoje čedo, dete, o kojem govori kao da je već tinejdžer.

 

 

- Mislim da ćemo čuti još mnogo razloga i stvari, mnogo uslova koje moramo da ispunimo da bi oni ukinuli takse. Sve to možemo da slušamo, ali nikakvog smisla nema. To je ono što su hteli da naprave potpuno novu poziciju, da u trci na 100 metara odu 15 metara napred, a da budemo srećni kada se vrate pet metara unazad. Na to nećemo pristati. Nije važno koja je stvar u pitanju - poručio je predsednik Srbije.

Vučić: Imamo i mi zahteve i prava, ali moramo da budemo usklađeni s onim što je realnost

BUSANJE U PRSA

Vučić je rekao da neće otkrivati detalje razgovora koji se vode iza zatvorenih vrata jer u suprotnom niko više ne bi razgovarao s njim. Onima koji misle da je lako busati se u prsa i sve odbijati, što inače radi na svakodnevnoj osnovi, on je postavio pitanje da li su spremni, kada dođemo u tako tešku situaciju, kada više nemamo šta i samo da leže u nekom rovu tri dana u vodi.

Dragane, uzeo si 500 miliona evra od naroda

Predsednik je ukazao da opozicija izmišlja da ne poštuje narod.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Dragan Đilas

- Rekao sam ne poštujem vas, lopovske lidere. Možete da mi odsečete glavu i sve do toga trenutka ću misliti i govoriti da ste lopovi. 500 miliona evra si, Đilase, uzeo od naroda dok si bio na javnoj funkciji. Za to možete da izgradite 3.000 modernih, lepih obdaništa. To je sve strpao u svoje džepove i hoće da tu neko nešto poštuje i ceni. Nemam šta tu da cenim i poštujem - poručio je Vučić.

Malović: Đilas je obična lažovčina

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke Vladanka Malović reagovala je povodom optužbe opozicionog lidera Dragana Đilasa na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je u Abu Dabiju spavao u najskupljem hotelu na svetu, gde jedno noćenje košta 10.000 evra.
- Da je Dragan Đilas jedna obična lažovčina, dokazao je sam po ko zna koji put i danas - Aleksandar Vučić nije odseo ni u jednom hotelu i državu Srbiju nije koštao nijedan jedini dinar - poručuje Malovićeva.

 


Posle reagovanja Malovićeve i četiri i po sata nakon što je objavio tvit kojim je tvrdio da je Vučić bio u hotelu gde prenoćište košta 10.000 evra, Đilas je priznao da je napisao neistinu.

 

- Nekoliko sati informacija koju sam objavio o tome gde je ovoga puta u Abu Dabiju odseo Aleksandar Vučić je netačna i javno mu se ovim putem izvinjavam. To sto je on iz Abu Dabija lagao kako sam ukrao 500 miliona evra ne daje mi pravo da govorim neistine - napisao je Đilas 

Motke neće moći, izbori mogu

Odgovarajući na pitanje da li je blizu odluke o raspisivanju prevremenih parlamentarnih izbora, Vučić je rekao da nije, ali kaže da, za razliku od predsednika Francuske Emanuela Marona, nije spreman da ugrožava javni dug Srbije, da se dodvorava bilo kome. Dodao je da su ljudi u SNS, ne računajući njega, koji bi voleo da Vlada ima pun mandat, ali ne po svaku cenu, listom za izbore.

Poručio je da pritiscima neće podleći, a da motikom neće moći ništa da ostvare.

- To ste mogli da sanjate nekada, to više niko neće moći u Srbiji - rekao je Vučić i ponovio da jedino što mogu da dobiju jeste raspisivanje izbora.

Vučićevićeva pokazala šta je ženska hrabrost

Vučić je ocenio da opozicija sve vreme vrši strahovitu agresiju na politiku i da u tome nepristojno napadaju novinare, a da je direktorka i glavna urednica Studija B Ivana Vučićević u svom odgovoru na napade pokazala šta znači ženska hrabrost.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Sergej Trifunović uvredio sve žene

- Ivana je održala lekciju svima, pa i meni i svima drugima koji su se trudili da nešto tu odgovaramo. Uvek smo bili nedovoljno jaki i hrabri. Ona je pokazala da ženska hrabrost neretko prevazilazi mušku i odgovorila kako je svaki čovek pomislio, kao i svaka žena, ali malo ko bi to rekao javno. Posebno su mi jadni oni koji su posle toga krenuli u dodatne napade na nju. Kapa dole za hrabrost, za to kako je štitila i svoju kuću, novinarku i sebe. Što se hrabrosti tiče, mogli bismo i možemo mnogo da naučimo - zaključio je Vučić.

Podsetimo, Sergej Trifunović vulgarno je izvređao direktorku Studija B poručivši joj da je "lažljiva fuksa" i "Rado ću doći da vam se naje*em milosne majke", na šta mu je Vučićevićeva odbrusila:

- On nije uvredio samo mene nazivajući me fuksom. On je uvredio sve žene i zato je zaslužio lekciju iz lepog ponašanja. Sledeći put kad ga budem srela na ulici, raspaloj narkomančini lupiću šamarčinu!

- Ne da pucate u nekog ili neko u vas. Samo da ležite u rovu na minus tri ili dok kiša pada tri dana. Jeste li spremni na to ili niste. Ili ste spremni samo na to kako i koliko motki uzmete i lupate mene po glavi. Albanci su veoma spremni za sve i veoma motivisani. Oni su srcem ušli u ove sankcije. To je koliko njihova prednost, toliko i nešto što im strahovito odmaže - naveo je Vučić.

Predsednik je naglasio da sve vreme imamo tešku političku borbu u kojoj moramo da istrajemo i izborimo se za najviše što možemo da dobijemo.

- Da li će biti skorog i dobrog rešenja - ako ga vi vidite, recite koje je, ako ga vidi bilo ko, neka kaže - poručio je Vučić.

MIRNO REŠENJE

Albanci, podsetio je, što se njih tiče, imaju državu završenu i bez kakvog velikog rata neće dozvoliti da to bude drugačije i po cenu ko zna kolikih gubitaka. Naveo je da svet na jedan ili drugi način doživljava stanje, te dodao da se stanje na terenu neće promeniti.

- Naš posao je da tražimo mirno rešenje, da sačuvamo mir i stabilnost. Imamo i mi zahteve i prava, ali moramo da budemo usklađeni sa onim što je realnost i u našim zahtevima da tražimo više od toga, ali da dobro razumemo da te stvari nisu lake i da dobro razumemo svoju poziciju u svetu, na KiM i u celom regionu. Svako ko govori drugačije je neozbiljan, neodgovoran i gurao bi Srbiju u katastrofu - uveren je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Zoi

13.12.2018 18:33

Mi smo navikli na ucene, sa svih strana. Ali prezivecemo i to.

pljuckavac

14.12.2018 05:55

Ne moze se ucenama niti podvalama nista postici. Dijalog, kmpromis, resenje.... to je put i bas tim redom.