Janković se povlači iz politike

Autor: Republika

Vesti

17.12.2018

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saša Janković napušta politiku! Šef Pokreta slobodnih građana obelodanio je svoju odluku i razloge koji su do nje doveli na društvenoj mreži Tviter.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Saša Janković

- Povlačim se sa mesta Pokreta Slobodnih građana i Građanskog bloka 381 i aktivnog političkog života. Činim to jer neću da delim ljude koji svi podjedanko žele da uklone opasan i kriminalizovan režim koji nam je oteo državu - naveo je između ostalog Janković.

Takođe, dadao je, hoću da budem kristalno jasan: smatram da zamena jedne greške drugom, makar i manjom, ne donosi prave promene. To je rađeno proteklih 30 godina i rezultate toga danas živimo. Osećaj odgovornosti i iskrenosti mi nalaže da u tome ne učestvujem.

On je naveo da veruje da do bolje Srbije vode političke ideje PSG i Građanskog bloka 381. Dodao je i da oseća krivicu zbog nedostatka rezultata.

- Što naš program, vrednosti i drugačiji način shvatanja politike, uprkos ogromnom radu i žrtvama sjajnih ljudi oko mene, ne dobijaju zamah, već Srbija opet kreće u krug - naveo je Janković.

U vremenu u kom su pogažene sve ljudske vrednosti građanskog društva teško je biti trezven i racionalan, dadao je.

- Još je teže izgledati normalno u srpskoj politici, u kojoj ništa nije onako kako izgleda da jeste. Nemam dilemu da li su ciljevi koje smo postavili vredni borbe i nastaviću je kao običan član Pokreta slobodnih građana i na druge načine - zaključio je Janković.  

 

 

Podsetimo, bivši Jankovićevi saradnici, poput Branislav Trifunovića i Srđana Škora žestoko su ga kritikovali u prethodnom periodu nazivajući ga najpogrdnijim imenima, a da li su te kritike uticale na samog Jankovića u ovom trenutku nije poznato.

Janković je, inače, bio Zaštitnik građana u dva mandata, a nakon toga formirao je Pokret slobodnih građana i bio predsednički kandidat na izborima 2017. godine. 

Osvojio je  16,36 odsto ili 597.728 glasova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Igor

17.12.2018 17:22

Sagledao je situaciju i video da realno nema nikakvu podršku naroda sa ovakvim programom i politikom. Bolje ovako nego da nastavlja da se bruka.

Bojana

17.12.2018 17:22

Pametno shvatio covek da treba da se povuce,mada je trebao ranije.

Jagoda

17.12.2018 17:22

Jedan po jedan, svako od clanova ove druzine, povlacice se sa politicke scene Srbije, jer ce i sami da uvide da je volja naroda presudna za pobedu, a ne lazna obecanja data u prazno!

Maja

17.12.2018 17:35

Uvideo ne može Vučiću na crtu da izađe.