(VIDEO) Vučić u Savetu bezbednosti bez dlake na jeziku: Gde piše da Kosovo može da stvori vojsku?!

Autor: Republika

Vesti

17.12.2018

20:48 >> 20:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u Njujorku. Vučićevo izlaganje možete pratititi u video snimku ispod.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Savetu Bezbednosti Ujedinjenih nacija da je jako zabrinut i uplašen za budućnost svog naroda, ali i celog regiona.

- Jako sam zabrinut i uplašen za budućnost i od budućnosti, ne samo za budućnost mog naroda, nego i celog regiona - rekao je Vučić na početku svog izlaganja.

Srbija je prema njegovim rečima uložila ogromne napore i trud kako bi održala i uspostavila mir i spokoj u celom regionu celoj Zapadnog Balkana.

- Učinili smo sve što smo mogli kako bi se suzdržali od provokacija Prištine - naveo je on.

On je rekao da Srbija ne prihvata frazu koja je postala uobičajena - da obe strane treba da nešto urade nešto, jer je, kako je rekao, Srbija uradila sve što je bilo propisano do sada, i dogovoreno.

 

 

- Sve što smo potpisali u skladu je čak i sa zakonima Kosova, ali izgleda to nije bilo dovoljno.

On je prisutne podsetio da i dalje imamo pregovarački proces koji traje, u nadležnosti EU.

- Poručili smo Prištini da nas ne gura u situacije koje smatramo provokacijama, jer Srbija poštuje Rezoluciju 1244. Molili smo ih da ne lobiraju za ulazak u međunarodne organizacije, ali su oni to svejedno radili, računajući na podršku SAD i drugih zemalja, i izgubili su u Interpolu, a onda su počeli da krive Srbiju. Kao da je trebalo da ih mi podržimo, kao da je to bila naša obaveza - rekao je srpski predsednik.

 

Vučić iz UN Srbima na KiM: Srbija će uvek biti uz vas

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras sa sednice SB UN Srbima na Kosovu da će Srbija uvek biti uz njih. 

- Braćo i sestre Srpkinje, koristim priliku da vam se zahvalim na svemu što ste izdržali, na mukama koje ste prošli i kroz koje prolazite i da vam kažem da je Srbija uz vas i da će uvek biti uz vas - rekao je Vučić.

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija danas održava sednicu na zahtev Srbije i Rusije povodom odluke Prištine o formiranju vojske, a na kojoj govori predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 

 

Govoreći o kosovskoj vojsci, Vučić se pozvao na Rezoluciju 1244, objašnjavajući  kako ona predviđa razoružanje svih albanskih oružanih formacija i grupa, uključujući OVK.

"Vojska Kosova“ kao formulacija ne postoji čak ni u tzv. Ustavu Kosova, koji Srbija ne priznaje, naveo je Vučić.

- Gde je napisano, u kom dokumentu piše da oni mogu da stvore svoju vojsku? To čak ne piše ni u njihovom ustavu, koji ja ne priznajem, ali čak ni tu - rekao je Vučić i podsetio da je iznenađenje što je tzv. Kosovo dobilo podršku zapadnih zemalja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
jana

17.12.2018 20:39

Predsednik Vucic se srcano bori da prikaze stvarnu sliku na KiM,i dokaze kako Šiptari muce srpski narod.

Mica

17.12.2018 20:42

Predsednik se istinski bori za svoj narod.

Kosta

17.12.2018 20:46

Predsednik je izneo samo cinjenice, dovoljno da ceo svet upozna sa kakvim strahovima i presijama se suocava Srbija i srpski narod

Lela

17.12.2018 20:48

Svaka cast predsedniku,tako se bori za svoj narod....