Rusi šalju lekove Srbima na Kosovo

Autor: Republika

Vesti

21.12.2018

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslaćemo pomoć bolnicama i domovima zdravlja, a apelujemo na Vladu Kosova da odobri ovu važnu isporuku, rekao je na jučerašnjoj konferenciji za štampu Jevgenij Primakov, direktor Ruske humanitarne misije, u čijoj će organizaciji biti poslat prvi kontingent lekova za zdravstvene ustanove na Kosovu i Metohiji.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Humanitarna misija stiže na sever KiM

Narod Rusije prikuplja ovu pomoć, a članovi misije nadaju se da neće imati problema na granici.

- Svi smo vrlo zabrinuti zbog ovoga što se na Kosovu dešava i to je nešto na šta niko ne može ostati imun. Osećamo se dužnim da pomognemo. Takse podignute za 100 odsto su sramota, a to što narod ostaje bez lekova je nezamislivo u 21. veku. Poslaćemo lekove koji su prioritet, kao što je insulin i svi oni bez kojih hronični bolesnici ne mogu da žive - rekao je Primakov.

U ovoj misiji učestvuje i poslanik ruske dume Pavel Sergejevič Dorohin, koji je naglasio da, ako vlada Kosova ne dozvoli prelaz lekova preko granice, lično će otići da ih isporuči.

Ako nam ne dozvole da isporučimo lekove, izazvaće bes i proglasiće ih ljudožderima

Pavel Sergejevič Dorohin, poslanik ruske dume

- Planiram da do Nove godine odem na sever Kosova da vidim kako je prošla naša isporuka, da li je stigla na cilj. Ako nam ne dozvole da isporučimo lekove, onda će izazvati bes međunarodne zajednice, koja će ih proglasiti ljudožderima, a mislim da im to nije u interesu - istakao je Dorohin.

Predstavnici Ruske humaniratne misije naveli su da žele da budu prvi koji će ponuditi konkretno rešenje za pomoć narodu, a isporuka lekova biće organizovana u saradnji sa fondacijom Zajedno za mlade, neurohirurga prof. dr Danice Grujičić, sa kojom su članovi misije u stalnom kontaktu. A. V. M.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading