(FOTO) Divljanje Saveza za Srbiju na sednici o budžetu: Đilas i Jeremićev pulen vređaju odbornike!

Autor: Republika

Vesti

21.12.2018

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnjoj sednici u Skupštini grada Beograda, gde odbornici razmatraju predlog odluke o budžetu za narednu godinu, došlo je do burnih rasprava.

RepublikaFoto: Republika
Nikola Jovanović

Prvo je lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas vređao jednog odbornika SNS i nazivao ga "magarcem i ološem".

Zatim je potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović vređao članicu gradskog veća Elenu Bilić.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević odredio je danas pauzu na sednici gradskog parlamenta na kojoj se raspravlja o budžetu za narednu godinu, zbog dobacivanja i uvreda koje su odbornici Saveza za Srbiju upućivali predstavnicima Srpske napredne stranke.

RepublikaFoto: Republika
Dragan Đilas

Nikodijević je pozvao na konsultacije šefove odborničkih grupa kako bi se situacija smirila.

Sve je počelo nakon što je zamenik šefa odborničke grupe Savez za Srbiju Nikola Jovanović izneo niz kritika na predlog budžeta za 2019. godinu i optužio vlast u Beogradu da vodi štetočinsku politiku.

Jovanović je predstavnike vlasti upitao koji su razvojni projekat do sada sproveli u delo, navodeći da Beograđani mogu samo da slušaju najave o tim projektima.

- Od glavnog razvojnog projekta Beograda na vodi smo došli na rekonstrukciju Ulice Kneza Miloša kao glavnog razvojnog projekta. Pa to je bruka i sramota - rekao je on.

RepublikaFoto: Republika

Jovanović je na kraju izlaganja dobio opomenu, jer sa govornice nije odmah otišao na svoje mesto već je sa polemisao za zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem.

Pritom, Jovanović je tom prilikom vređao i odbornicu SNS Elenu Bilić.

Nakon njegovog izlaganja šef odborničke grupe SNS Aleksandar Mirković je rekao da opozicija pokušava da u beogradski parlament prenese scenario iz pokrajinskog, da ne znaju šta će od besa i mržnje i onda posežu za nasiljem.

Potom je Mirković rekao da mu je Dragan Đilas iz odborničke klupe doviknuo da je magarčina, zbog čega je Nikodijević odredio pauzu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Mikica

21.12.2018 12:17

Dragane ,svaka ti je zlatna.

iva

21.12.2018 12:19

Vec poznat nastup opozicije.Unosenje nemira i tenzija na skupovima.Koriste svaku priliku.

Vitomir

21.12.2018 12:19

Đilasu je poniženje biti tu, pošto je godinama bio na papiru a nije dolazio na sednice ,i sad onako frustriran psuje ko pas.

crni

21.12.2018 12:20

Još jedna loše odigrana uloga opozicije sa elementima divljanja i uvreda u situaciji kada treba biti odgovoran građanin Srbije. Njihovo ponašanje, njihova sramota....