ĐURIĆ: Jeremić lažima cilja na izazivanje nestabilnosti

Autor: Tanjug

Vesti

24.12.2018

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Vuk Jeremić je danas, gostujući na TV N1, oborio svetski rekord u broju izgovorenih laži u minuti, a sve u cilju stvaranja društvene nestabilnosti u Srbiji i opšte pometnje u javnosti", izjavio je danas potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Ðurić.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Marko Đurić

- Jeremićeve laži su pokušaj da se Srbija uvede u neku vrstu vanrednog stanja, u kojem bi njegovi nalogodavci imali prostor za ponavljanje političkog inženjeringa po ugledu na devedesete i rane dvehiljadite godine, jer slobodna i samostalna Srbija očito mnogima smeta istakao je Ðurić.

On je dodao da taj plan neće uspeti, jer su građani naučili bolne lekcije iz toga što su u jednom trenutku državno kormilo prepustili Jeremiću, Ðilasu, Tadiću i ljudima poput njih, koji su, ističe, krađom i neodgovornošću Srbiju doveli na rub propasti.

Prema Ðurićevim rečima, nema institucije Srbije na koju Jeremić danas nije bacio blato, nema svetinje na koju nije pljunuo i nema građanina Srbije kojeg na neki način nije uvredio, "a on sam je uvreda za kolektivno mentalno zdravlje".

- Ta količina zlobe, neiskrenosti i zlonamernosti neviđena je pojava na našoj političkoj sceni, ali je razumljiva, jer dolazi od čoveka koji svoju moralnu iskvarenost i političku neodgovornost već bezbroj puta dokazao radeći zbog lične promocije i materijalne dobiti protiv državnih i nacionalnih interesa - ističe Ðurić.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Vuk Jeremić

Ðurić dodaje da novac iz Katara i od sumnjivih tajkuna i prevaranata čini očigledno da se Jeremić oseća ovako samouvereno i bahato, ali je, kaže, "u svom svetu od skupih vina, cigara i delikatesa raznih vrsta", zaboravio da u demokratskom društvu moć daje podrška građana.

- A on je nikada neće dobiti, pogotovo ne lažima i bahatošću - navodi se u saopštenju Ðurića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (54)

Loading
Gospodja Ministarka

24.12.2018 11:45

Poziva na proteste, to je u redu, ali bojkot parlamenta je zadnje sto jednom politicaru moze da padne na pamet.

Lazar86

24.12.2018 11:45

Moze Jeremic da poziva koga god zeli, ali ga vise niko ne slusa.

Ana

24.12.2018 11:45

Samo lud covek moze da poveruje u ono sto Jeremic prica.

Sara

24.12.2018 12:54

@Ana - U lazi Jeremica nema ko da veruje.