Rampa na pružnom prelazu u Međurovu gotova za 15 dana

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

24.12.2018

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je izjavila da su danas poceli radovi na postavljanju rampe koja će dodatno obezbediti pružni prelaz u Međurovu kod Niša i da će sve biti gotovo za oko 15 dana.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Pružni prelaz u Međurovu

Mihajlović je, odgovarajući na pitanje novinara, rekla da nisu stručnjaci zakazali i da vlada postavljenjem rampe želi da izađe u susret zahtevu građana tog mesta, koji se nakon nesreće kada je voz udario autobus pun putnika osećaju nesigurno.

- Rampa će za oko 15 dana biti završena - istakla je Mihajlović.

Kaže da je vlada još ranije obezbedila 13 miliona evra iz kredita Svetske banke, ali i skoro 50 miliona evra koji se ulažu od prethodne godine u železničku infrastrukturu, što će dodatno obezbedti i pružne prelaze.


Kako je rekla, ta ulaganja biće završena u naredne dve godine.

Ministarka je navela da bi rampa kod Međurova bila svakako postavljena za dve godine u okviru rekonstrukcije pruge Niš - Brestovac, ali da je vlada sada to učinila zbog zahteva građana.

- Želeli smo dodatno da obezbedimo taj pružni prelaz imajući u vidu nesreću i čijom krivicom je izazvana, a to nije krivica železnice - rekla je Mihajlović.



Istakla je da je to što se dogodilo u Nišu bila tragična nesreća koja je još jednom pokazala koliko je važno da se poštuje saobraćajna signalizacija.

Mihajlović je navela da se u srpske železnice nije ulagalo u prethodnih 50 godina i da je ova vlada, za razliku od toga, počela da ulaže na stotine miliona evra i da je do sada ulagano i u dodatno obezbeđivanje prioritetnih putnih prelaza.

- Tragedija ima ime i prezime i ko je za nju odgovoran. Tragedija se desila i vlada je odreagovala. Zna se ko je odgovoran i učinićemo sve da imamo najbezbedniji saobraćaja koji može da postoji sa svim propisima - rekla je Mihajlović.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading