Srbi sa Kosova pisali ambasadoru SAD u Prištini: Zašto ste na strani terorista i ubica, imate li obraza?!

Autor: srbijadanas.com

Vesti

26.12.2018

20:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbi sa Kosova i Metohije su uputili pismo američkom ambasadoru u Prištini Filipu Kosnetu, postavivši mu pitanja koja se tiču života Srba na KiM.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Filim Kosnet

U pismu se izražava nezadovoljstvo njegovom podrškom zvaničnoj Prištini i podseća na istorijske događaje koji su prethodili i samom proglašenju američke nezavisnosti.

- Gospodine "ambasadore" Kosnet kako to da Vi vašim prisustvom u Prištini isterujete Srbiju sa ovog prostora, a znate da je Pećka patrijaršija sagrađena (1250.g.), čak 242 godine pre otkrića Amerike 1492.g. ili 537 godina pre američke nezavisnosti 1787.godine! Gospodine Kosnet, Visoki Dečani su sagrađeni (1335.) 157 godina pre otkrića Amerike ili 452 godina pre američke nezavisnosti! Tako je i sa ostalim znamenitim srpskim manastirima Gračanica, Sveti Arhanđeli kod Prizrena, Devič, Banjska... Kada je Car Dušan, gospodine "ambasadore" Kosnet, tadašnji car Srba, Bugara, Grka i Arbanasa, 1349. godine doneo, poznat kao Dušanov zakonik, to je bilo ravno 143 godine pre otkrića Amerike i 438. godina pre njene nezavisnosti! Taj Zakon je važio za celo carstvo i podjednako za sve podanike, a sudije su bile dužne da sude po zakonu, a ne u strahu od cara - piše u pismu.

Srbi sa KiM upitali su Kosneta kako dopušta da vlast u Prištini "bez ikakve škole Tači, Veselji, Haradinaj gaze Povelju OUN, zajedno sa vama, Rezoluciju 1244, Helsinški dogovor i svako međunarodno pravo?"

- Odgovorite zašto podržavate takvu anticivilizaciju, antičovečanstvo, antidemokratiju? Zašto se sa takvim teroristima, ubicama, nepismenim. Albancima u Prištini? Imali te vi gospodine Kosnet imalo znanja, morala, obraza, časti, demokratije, čovečnosti u sebi? Odgovorite na to - piše u pismu.

Podseća se da je u prvom turskom popisu stanovništva 1455. godine na današnjem prostoru KiM bilo 13.057 srpskih kuća, a svega 46 arbanaških domaćinstava u 23 sela.

- Istina je, gospodine "ambasadore" Kosnet, istorija i dokumenti svedoče, da oni koji tada, u srednjem veku, nisu živeli ovde, Albanci, i oni koji nisu postojali, Amerika, danas odlučuju o Kosovu i Metohiji na najnepravdeniji način, putem sile, proterivanjem Srba, rušenjem i brisanjem svega srpskog, kršenjem baš svih prava Srba i Srbije i na štetu isključivo Srba i Srbije čiji je prostor Kosovo i Metohija oduvek bio - piše u pismu i pita se kako to da je danas američki interes veći od interesa Srbije koja je baš na KiM udarila temelje državnosti i postojanja.

- Gospodine Kosnet, od kada tvoja država podržava ovu terorističku vlast Albanaca na Kosmetu, oni su, Albanci ovde srušili i zapalili 155 srpskih crkava i manastira, 13 njih su izbrisali u potpunosti sa lica zemlje a uništili su više od 10.000 spomenika na srpskim grobljima što Evropa ne pamti u svojoj istoriji. Gospodine Kosnet, ti si, podrškom Prištine, na toj strani anticivilizacije i čovečanstva. Odgovori nam u 21 veku zašto si na toj strani? - piše u pismu.

U pismu se Kosnet poziva da pruži odgovore.

- Mi čekamo odgovor, a odgovorićeš ako si čovek - dodaje se na kraju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading