Štraheov poslanik slavi Novu godinu u Beogradu i poručuje: Voleo bih da se pitanje Kosova reši 2019.

Autor: Tanjug

Vesti

31.12.2018

22:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef poslaničkog kluba Slobodarske partije Austrije (FPO) Johan Gudenus ocenio je večeras da su jednostrane mere Prištine preterane i suprotne međunarodnom pravu, te da se nada da je ipak moguće pronaći rešenje kosovskog pitanja.

Foto: Ilustracija

Gudenus, koji u Beogradu dočekuje Novu godinu, rekao je Tanjugu da bi želeo i da se nada da je moguće da se tokom iduće godine pronađe rešenje za Kosovo i Metohiju.

- Međutim ne mogu to najbolje da procenim, jer se radi o teškom i dugotrajnom konfliktu, u kojem Srbija ima opravdane interese. Neće biti lako, ali bih poželeo da se nađe rešenje tokom 2019 - kazao je on.

Gudenus je izrazio žaljenje zbog jednostranih mera Prištine, koje, kako kaže, nisu usaglašene ni sa čim, koje su preterane i suprotne Rezoluciji UN.

- Moje je mišljenje da su te mere preterane. Treba uvek voditi računa da li se poštuje međunarodno pravo, ali i interesi Srba, a znamo da u regionu Kosovo živi i dalje puno Srba. Nažalost u ovom evropskom regionu i dalje tlače hrišćane i razaraju hrišćanske crkve i manastire. To osuđujemo - poručio je Gudenus i ponovio da bi želeo da što pre dođe do mirnog rešenja ovog problema.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading