(FOTO) Vesić reagovao na skaradnu karikaturu, na kojoj su on i Vučić!

Autor: Tanjug

Vesti

03.01.2019

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karikaturista Dušan Petričić poznat je po svojim skandaloznim karikaturama koje prikazuju, malo je reći iskrivljenu, već izvitoperenu sliku stvarnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Goran Vesić

Na poslednju u nizu ovih skaradnih ilustracija član predsedništva Srpske napredne stranke i zamenik gradonačelnika Goran Vesić morao je da odreaguje s obzirom da je bio predmet iste.

- Poslednja Petričićeva karikatura me ne iznenađuje jer on već duže vremena koristi karikaturu da vodi svoj lični rat sa Vučićem ne prezajući da širi laži i klevete. Vučić je Petričiću kriv zato što je za vreme njegove vlasti dobio nacionalnu penziju iako je bio penzioner svega nekoliko meseci i mnogo pre drugih srpskih umetnika koji su zaslužili to nacionalno priznanje a još ga čekaju - kaže Vesić i pita se zašto umetnik ne vrati nacionalnu penziju kada je vlast u Srbiji onakva kakvom je predstavlja?

- Ovako strašno izgleda ta Vučićeva diktatura kako je Petričić predstavlja gde on dobija nacionalnu penziju od Vučićeve vlade da bi pljuvao po Vučiću. Vučić je Petričiću kriv zato što je godinama dobijao mesečno po dve hiljade evra od Politike za 4-5 karikatura? Ili mu je Vučić kriv zato što je pokušao da napravi međunarodnu karijeru u Кanadi pa se vratio kao propali karikaturista.

Naravno da Aleksandra Vučiću kao i nama ne smetaju Petričićeve karikature jer njega svaki dan taj isti Petričić sa svojim istomišljenicima predstavlja kao Hitlera i Pinočea. Za razliku od Srbije u Francuskoj se cela nacija digne na noge a čuveni Mond se izvini predsedniku Makronu za mnogo blažu montažu na naslovnoj strani koja je Francuzima zaličila na poređenje sa Hitlerom. Vučiću ne trebaju izvinjenja i samo neka nastave ovako. Ali meni kao nekome ko je u timu koji vodi grad Beograd smeta licemerni pokušaj da se laž predstavi kao istina - rezigniran je Vesić.

 

On ističe da u slučaju da je Petričić hteo da pokaže ko je ulagao u zdravstvo trebalo da zove svog drugara Đilasa pa da ga pita kako je oteo Pionirski grad deci da napravi kuću Velikog brata i kako je naplaćivao roditeljima dva puta skuplje vrtiće nego što je imao pravo po zakonu.

- Ako ga interesuje Grad Beograd je od 2014-2018. u zdravstvo uložio preko dve milijarde dinara i nabavio je 43 najmodernija aparata za radiološku, ultrazvučnu i laboratorijsku dijagnostiku. Nove i opremljene zdravstvene objekte dobilo je 123 hiljade građana i to na Labudovom brdu, Malom Mikrom Lugu, naselju Stepa Stepanović, naselju Jajinci ili da govorimo o novom krilu objekta Doma zdravlja Obrenovac i opremanju porodilišta u Lazarevcu. Кompletno je rekonstruisano i adaptirano 40 zdravstvenih objekata među kojima u Rakovici, Кaraburmi, Višnjičkoj Banji, Lazarevcu i Barajevu. Grad Beograd je poslednje četiri godine nabavio 74 vozila za zdravstvo od čega 40 putničkih i 34 saniteta. Ove godine gradićemo nove domove zdravlja u Borči i Obrenovcu kao i ambulante u Ugrinovcima, u Batajnici i na Banjici a samo u nabavku medicinske opreme i planirano je da se uloži skoro 900 miliona dinara. Gradiće se potpuno nova zgrada Hitne pomoći. Ovo je samo ulaganje u zdravstvo grada Beograda a šta je Vlada Srbije uradila možemo danima da pričamo. Mogao bi Petričić da se prošeta do Кliničkog centra Niš.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

Žalosno je kako Petričić i njegovi istomišljenici zloupotrebljavaju bolesnu decu svaki put lada žele da leče svoje frustracije. Кako to izgleda najbolje pokazuje poruka na Tviteru njegovog šefa Sergeja Trifunovića koji je poručio da će bolesnu decu da kači na jarbol sa srpskom zastavom koji će da izgradi na Ušću. Nemam šta drugo da kažem i za Petričića i za Trifunovića nego da su isfrustrirani od sopstvene nesposobnosti i neznanja - zaključuje zamenik gradonačelnika.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
Nemanja

03.01.2019 11:41

Ovakve gluposti i nebuloze i zasluzuju najgore reakcije i najteze osude.

gaga

03.01.2019 11:50

Sramota, bez komentara!

gana

03.01.2019 15:25

@gaga - Jadno kakva je karikatura.

Laki

03.01.2019 11:52

Sramota sta nece crtati.