U bazi Šušnjak na prelazu prema Kosmetu: Lepa je naša Srbija, treba to braniti!

Autor: G. M. - Z. M.

Vesti

05.01.2019

06:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Baza Šušnjak smeštena je, kako kažu vojnici, između mira i nemira. Montažno-demontažni objekat nekada nazivan "kontejner sa pet zvezdica" odoleva zubu vremena i omogućava pripadnicima Treće brigade Kopnene vojske da obavljaju tako važne poslove na planu očuvanja bezbednosti na administrativnoj liniji prema Kosmetu.

RepublikaFoto: List "Odbrana"
ČUVARI MIRA Pripadnici Treće brigade Kopnene vojske

Na području koje kontrolišu pripadnici baze Šušnjak vlada apsolutni mir, ali komandir baze major Ivan Šmigić nikada ne zaboravlja da je u prošlosti upravo na toj teritoriji bilo teških inicidenata i napada albanskih ekstremista na pripadnike Vojske Srbije i meštane.

- Strah za ljude na zadatku uvek postoji, mada smo opremljeni savremenim naoružanjem i odličnim zaštitnim sredstvima poput zaštitnih prsluka sa balističkim pločama - kaže major Šmigić.

RepublikaFoto: List "Odbrana"
Ivan Šmigić, major

VODNIK ARSIĆ: Tišine su uvek najopasnije

Patrola kreće, a ovog puta predvodi je stariji vodnik Goran Arsić. Članovi patrole nemaju vremena da uživaju u prelepoj kombinaciji zimskih boja, već pažljivo osmatraju predeo i traže tragove koji bi mogli ukazati na prisustvo ilegalnih prelaznika i drugih nepoželjnih lica.

RepublikaFoto: List "Odbrana"
VODNIK ARSIĆ: Tišine su uvek najopasnije

- Lepa je naša zemlja. Treba to braniti. Danima je mirno, ali moramo biti oprezni. Tišine su uvek najopasnije - priča vodnik Arsić.

Strah za ljude na zadatku uvek postoji, mada smo opremljeni savremenim naoružanjem

Ivan Šmigić, major

Vojnici iz baze Šušnjak su svedoci nestajanja srpskog naroda u predelima kojima patroliraju, ali malo šta mogu da učine da preokrenu tok stvari. Oni čine ono što mogu, garantuju bezbednost tim ljudima, održavaju, popravljaju i valjaju put koji je jedina komunikacija sa Kuršumlijom, dok vojni lekari obilaze zaseoke i leče ljude. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading