Kazna za Šiptare OVK koji se ne pojave na sudu je MIZERNA!

Autor: novosti.rs

Vesti

10.01.2019

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saslušanja pripadnika terorističke Oslobodilačke vojske Kosova za zločine na Kosovu i Metohiji trebalo bi da počnu u četvrtak u Specijalnom sudu u Hagu, a prema izjavama pozvanih i njihovih advokata, već je izvesno da se neki neće pojaviti pred tužiocima!

Teroristi OVK

Portparol tužilaštva Kristofer Benet izjavio je da su svesni da su pojedinci ili njihovi advokati davali izjave kosovskim medijima o pozivima za saslušanja, ali da "tužilaštvo nije i neće komentarisati operativna pitanja". Na pitanje šta će se desiti sa onima koji se ne odazovu, Benet nam je odgovorio da član 42. Zakona o specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu predviđa kaznu od 250 evra za svako neodazivanje sudu.

Takođe, predviđeno je da svedok može biti primoran da se pojavi, a da ukoliko odbije da svedoči može biti lišen slobode u trajanju od ne duže od mesec dana. Specijalizovani sud može da traži i pomoć drugih država ukoliko oni koji su pozvani žive u njima.

Ove mizerne kazne za ljude koji se traže zbog monstruoznih krivičnih dela skoro da su nikakva prepreka za sve koji žele da pobegnu od pravde. To dokazuje i ponašanje terorista koji su dobili pozive. Remzi Šalja, nekadašnji pripadnik OVK kojem se već sudi za otmicu i ubistvo Hadžija Petrešija kod Suve Reke, nestao je ubrzo pošto je primio poziv. Policija iz Prizrena je već raspisala poternicu, ali se spekuliše da je on zbrisao sa teritorije Kosova i Metohije.

AVION SPREMAN ZA ROTERDAM

U kosovskim medijima u sredu se pojavila informacija da su privremene institucije na KiM obezbedile čarter let koji će prevoziti nekadašnje pripadnike OVK u Hag, preko Roterdama. Naime, letelica se već nalazi na aerodromu u Prištini, ali su sve druge informacije proglašene - tajnom.

Komandant OVK Sulejman Seljimi naprasno se razboleo i smešten je u bolnicu, a njegov advokat traži da razgovor sa njim bude obavljen na KiM kada se oporavi. On je pred domaćim pravosuđem već osuđen na 7 godina zatvora zbog zločina koje je počinila tzv. drenička grupa i služi kaznu. Tokom rata je nosio nadimak Sultan, a na mestu komandanta glavnog štaba OVK, 1998. godine nasledio ga je Agim Čeku.

Na spisku onih koji su dobili poziv nalazi se i Rustem Mustafa zvani Remi. Njegova grupa delovala je na teritoriji Laba, a bio je i organizator terorističkih akcija 2001. godine na teritoriji Preševa, Bujanovca i Medveđe. Vezuje se za podmetanje bombe pod autobus "Niš ekspresa" u selu Livadice kod Podujeva, kada je poginulo 11 srpskih putnika. Zbog terorizma nalazi se i na crnoj listi SAD među ljudima koji su pretnja miru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading