Vučić: Pregazićemo kriminalce, uvodimo doživotnu kaznu zatvora

Autor: Republika

Vesti

12.01.2019

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas uvođenje drakonskih kazni za počinioce krivičnih dela, uključujući i doživotnu kaznu zatvora.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

On je, najavljujući sistemske i sveobuhvatne mere protiv najtežih krivičnih dela, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, rekao da je država odlučna da pobedi najteže oblike kriminala i korupcije. 

Najavio je i izmenu kaznene politike, posebno za krivična dela nasilničkog ponašanja i silovanja, pedofiliju, ubistva dece i trgovinu opružjem i narkoticima.

- Borba će da traje godinama, biće teška, ali ćemo da pregazimo kriminalce - rekao je predsednik. 


Jučerašnja akcija MUP i Tužilaštva pokazala je nameru države ne samo da se suoči sa najopasnijim vidovima kriminala u Srbiji, već i da taj kriminal i najteže oblike korupcije pobedi, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 

- Koliko god bila uspešna i dobra jučerašnja akcija to je jedna akcija i možemo da je ponavljamo svake nedelje. Ukoliko drugačije, sveobuhvatnije ne priđemo rešavanju tih užasnih problema mi to nećemo biti u stanju da rešimo - rekao je Vučić i najavio sistemske mere protiv kriminala i korupcije, pre svega drugačiju kaznenu politiku.

On je posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost čestitao državnim organima , posebno policiji, naročito na činjenici da su se posle mnogo vremena neki od glavnih šefova narko- biznisa u regionu, a ne samo u Srbiji, našli na Interpolovim poternicama a neki i iza rešetaka.


Rekao je da je današnja sednica imala dve tačke, jedna je bila posvećena Kosovu, a druga borbi protiv kriminala i koprupcije i sistemskim merama koje će država preduzeti.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (65)

Loading
Gospodja Ministarka

12.01.2019 10:53

Kazne moraju biti ostrije, i nemilosrdnije, jer kad zlocinci nisu imali milosti kada su krsili zakon, i sud ne sme biti blag.

Nikola

12.01.2019 11:00

Predsednik državu vodi ozbiljno i odgovorno i boriće se svim silama da zaštiti sve građane, a prestupnike kazni najstrožije po zakonu.

marija

12.01.2019 11:03

odlcina akcija drzave protiv ubica i kriminalaca stop kriminalu zivela pravda

Boka

12.01.2019 11:04

Tako i treba svaka cast.