(FOTO) Otvorena fabrika u Leskovcu: Posao za 2.000 radnika

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

14.01.2019

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svečano je otvorio fabriku "Aptive Packard" za proizvodnju elektroinstalacija za autoindustriju u Zelenoj zoni u Leskovcu.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Otvaranje fabrike u Leskovcu

- Počasni sam građanin Leskovca, tako da me to podseća na to da moram da radim za ovaj grad. Hvala ljudima iz "Aptiva", jer je ovo njihova druga fabrika u Srbiji i to u malom gradu, gde su takve fabrike najpotrebnije - rekao je predsednik.

Gradonačelnik Leskovca izrazio je zahvalnost predsedniku Srbije što je doprineo dovođenju investicije od 25 miliona evra u ovaj grad.

- Stopa zaposlenosti biće uvećana za 9,8 odsto. Otvorićemo još dve fabrike u Leskovcu ove godine i to je dokaz da je ovaj grad plodno tle za investitore. Zajedničkim snagama možemo da otvaramo nova radna mesta i da obezbedimo bolji život mladima i svim ostalima - rekao je gradonačelnik Leskovca.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Ova kompanija trenutno zapošljava više od 400 radnika, a plan je da do kraja 2019. ima 1.100 zaposlenih. Engleska kompanija uložila je 25 miliona evra u izgradnju kompleksa površine 30.000 kvadrata na zemljištu površine šest hektara, koji je Grad Leskovac ustupio fabrici.

Iz kompanije navode da su ključni razlozi za otvaranje novog pogona u Leskovcu povoljno poslovno okruženje, stručna radna snaga i lokalna infrastruktura.

Svečanom otvaranju fabrike prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, potpredsednik i direktor segmenta za proizvodnju zadužen za region Evrope i Bliskog istoka Ulrih Ajhler i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Kako je ranije najavljeno, fabrika "Aptive Packard" će u narednom periodu u Leskovcu zaposliti ukupno oko 2.000 radnika. Sa sedištem u engleskom gradu Gilingemu, kompanija zapošljava više od 147.000 ljudi i ima proizvodne pogone u 45 zemalja.

Aptiv fabrika u Leskovcu je druga fabrika kompanije Aptiv u Srbiji, a već ima proizvodnu jedinicu u Novom Sadu otvorenu 2015.godine, koja zapošljava oko 3.000 radnika i proizvodi instalacije i module za proizvođače automobila u celoj Evropi.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (64)

Loading
Goca

14.01.2019 12:27

Dobra investicija za bolji i kvalitetniji zivot u Leskovcu

Marija

14.01.2019 12:28

Tako velike investicije potrebne su Srbiji jer time Srbija u mnogome poboljsava svoju finansisku situaciju.

Uki

14.01.2019 12:32

Ovo je odlicna vest jer jedno radno mesto puno znaci a pogotovo 2000 koja donose dalji napredak i jacanje Srbije.

Tara

14.01.2019 12:33

Zaposlice se novi mladi ljudi. To je za pohvalu.