(FOTO) Vučić glavna vest u regionu i jedna od najvažnijih u Rusiji

Autor: Republika

Vesti

15.01.2019

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić udarna je vest u regionu, ali o njemu i kolegi iz Rusije Vladimiru Putinu pišu i ruski mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

Bošnjaci pišu o prijateljskim porukama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, komentarišući odnose s Bosnom i Hercegovinom i Hrvatskom, rekao kako je Srbija prijatelj, ali da to drugi ne vide.

On je poručio da Bošnjaci ne žele da vide racionalnu želju srpskog rukovodstva.

- Trudim se svakim svojim nastupom da podstaknem dobre odnose Srba i Bošnjaka. Svaki put istaknem poštovanje integriteta BiH. Međutim, oni ne žele da vide racionalnu želju srpskog rukovodstva da ima dobre odnose s Bošnjacima. Mi ne vidimo stvari na isti način, ali to ne znači da ne želimo BiH kao partnera. Imate prijatelje u Beogradu, u Srbiji, iskoristite to. Međutim, ne očekujte da u svemu budemo saglasni - rekao je Vučić.

Hrvati o Vučićevom upozorenju da se opamete

O temi odnosa Srbije i Hrvatske Vučić ističe da mu je teško da govori o odnosima s tom zemljom jer, kako kaže, uvek sputava svoje emocije.

- Ali ja imam i obavezu da posmatram stvari iz racionalnog ugla. Oni su sportska nacija. Moraju izmisliti neko novo takmičenje - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Srbija će s Hrvatskom imati mnogo bolje odnose u budućnosti i, kako kaže, moraće zajedno da se suočavaju s problemima ukoliko žele da opstanu.

- Nismo izvukli pouku ni mi, a ni oni iz svoje politike. Ukoliko se ne opametimo gubićemo i u budućnosti. U sukobima ne dobijamo ništa, ali bi bilo dobro da se usaglasimo zbog budućnosti - rekao je Vučić.

Takođe, hrvatski mediji pozabavili su se i posetom ruskog predsednika Vladimira Putina našoj zemlji i planiranim investicijama.

Rusi o Vučićevom poklonu

Ruski mediji se danas bave posetom Putina Srbiji koja se očekuje 17. januara i odnosu dveju zemalja, ali i poklonom koji je Vučić spremio za svog kolegu iz Rusije, navodeći da je u pitanju ikona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (58)

Loading
Gospodja Ministarka

15.01.2019 08:30

Orden podrazumeva nagradu za neko pozitivno delo ili vrlinu. Prema tome, dok znaci to, svaki orden je dobrodosao.

Aco

15.01.2019 08:30

Veoma vazna poseta za obe strane , a posebno za Srbiju!

Gospodja Ministarka

15.01.2019 08:31

Vucic je najslavniji nas predsednik, posle Tita, ali jos je rano!

rada

15.01.2019 08:33

Dva velika prijatelja koji odlicno saradjuju.