Vučić: Nastavljamo dijalog kad Priština ukine takse

Autor: Tanjug

Vesti

15.01.2019

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sa ambasadorima zemalja EU danas razgovarao i o KiM i da ih je još jednom obavestio da je Srbija spremna da nastavi dijalog sa Prištinom kad budu ukinute takse.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Vučić

- Osim lepih stvari razgovarali smo i o onome što Srbija treba da uradi, kao i o tome da je potrebno da se ukinu anticivilizacijske takse koje je Priština uvela i da se nastavi dijalog kako bi postigli sporazum o rešavanje problema između Beograda i Prištine - rekao je Vučić.

Kaže i da je, iako to nije politički popularno, rekao ambasadorima i šefu Delegacije EU u Srbji da smo spremni da nastavimo taj razgovor u najboljoj veri kako bi se postigao sporazum, ali i da nije veliki optimista.


Vučić je naglasio da će svu energiju posvetiti rešavanju tog problema jer to znači sigurniju budućnosti za našu zemlju u našu decu.

Vučić: Kvote bi bile težak udarac za Srbiju

Predsednik Aleksandar Vučić još jednom je zamolio EU da izađe u susret Srbiji kada sutra bude odlučivala o kvotama za izvoz čelika, jer je to, ističe, za našu zemlju od ogromnog značaja.

Foto: Tanjug
Žan Klod Junker

- Zamolio bih komesarku Sesiliju Malstrom, sa kojom će se i premijerka danas sastati, ali i Žan Klod Junkera i sve druge da izađu u susret Srbiji - rekao je Vučić nakon sastanka sa ambasadorima EU.

Kako je rekao, izašlo se u susret, u skladu sa sporazumom, "nategnutom" forumulacijom Sporazuma o asocijacuhu u pridruživaju, Norveškoj, Islandu i Lihtenštajnu i izrazio nadu da i Srbija može da spada u tu kategoriju.

- Ako ne po tom osnovu, onda po drugom - rekao je Vučić i ponovio da bi kvote bile težak udarac za Srbiju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
Ana

15.01.2019 15:06

I pored toga sto su prekrsili sporazum, Srbija je inicijator dobre saradnje i nastavka dijaloga.

Marija

15.01.2019 15:14

Srbija je za svaki vid saradnje, moramo resiti to pitanje sto pre, kako bi se priblizili putu ka EU.

Igor

15.01.2019 15:27

Dijalog sa prištinom, svakako treba da bude jedan od prioriteta.

srculence15

15.01.2019 15:50

Nista dok Pristina ne ukine takse.