Dačić: Trećina srpskih ambasadora dobija zamenu

Autor: Tanjug

Vesti

09.01.2019

22:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje trećina ambasadora Srbije tokom ove godine biće zamenjena novim kadrovima, kaže za "Blic" ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

RepublikaFoto: Tanjug
SMENJUJE AMBASADORE: Ivica Dačić

- U ovoj godini biće zamenjeni oni kojima je istekao mandat. Da li će baš svi biti opozvani ili ćemo za neke ambasadore odlučiti još da ostanu, tek treba da se dogovorimo. O tome ću razgovarati sa predsednikom Vučićem. Svakako u trećini ambasada se mogu očekivati novi kadrovi - rekao je Dačić.

Srbija ima 69 ambasada, a u 27 država diplomatama je istekao mandat, navodi list. Takođe, rok službe se završio i ambasadorima pri UN i NATO.


Kako se navodi, mandat je okončan i ambasadorima u Izraelu, Indiji, Japanu, Kanadi, Kini, Kongu, Koreji, Kuvajtu, Angoli, Argentini, Albaniji, Australiji, Belorusiji, Brazilu, Bugarskoj, Meksiku, Mjanmaru, Rumuniji, Rusiji, Ukrajini, Holandiji, Cnoj Gori, Českoj, Švajcarskoj, Makedoniji, Maroku, Tunisu.

U pojedinim od ovih amabasada diplomate su već dva mandata što je slučaj sa Moskvom i Tiranom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading