Vučić blizu odluke: Evo od čega zavisi ide li Srbija na vanredne izbore

Autor: Tanjug

Vesti

19.01.2019

22:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić blizu je odluke da Srbija na proleće ide na vanredne parlamentarne izbore i ako uz saglasnost vrha partije prelomi, na birališta će se ići 31. marta ili 14. aprila, pišu "Večernje novosti".

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

Prema nezavaničnim saznanjima lista, koji se poziva na svoje izvore, Vučić još nije doneo odluku, ali sve upućuje na to da će građani novi saziv Narodne skupstine birati pre toka.

Vučić se o ovoj opciji već kosultovao sa najbilžim saradnicima i nije isključeno da se o tome raspravlja narednih sedmica, najpre na sednici Predsedništva stranke.

Kako navode "Novosti", Vučića će u ovoj nameri učvrstiti Priština i Brisel, ukoliko Albanci ne ukinu takse na robu iz centralne Srbije i ako uz inertnost EU nastave da blokiraju dijalog sa Beogradom.

List napominje i da će i sama EU ući u aprilu u predizbonu kamanju, a potom i u izbore za Evropski parlament, što znači da će biti u institucionalnom vakuumu do kraja 2019. godine.

 

 

Kako se navodi, treba imati u vidu i takozvani domaći momenat , odnosno sve jaci pritisak iz stranke na Vučića da se izmeri snaga na biralistima sada, a ne sledeće godine, kada je redovni termin.

"Novosti" pišu da je drugi, nimalo zanemajući motiv i procena da bi protesti koji imaju masku građanskih, a iza kojih stoje Dragan Ðilas, Vuk Jerimić i Boško Obradović, mogli da dobiju zamah uz podršku stranog faktora, pa bi, iz ugla SNS, bolje bilo ići sada na izbore.

Pogotovo što su po svim istrazivanjima naprednjaci najjača partija sa podrškom iznad 50 odsto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading