MINISTARSTVO KULTURE: Nedopustive uvrede Sergeja Trifunovića

Autor: Republika

Vesti

23.01.2019

11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo kulture i informisanja najoštrije je danas osudilo uvrede koje je glumac Sergej Trifunović uputio predsedniku Aleksandru Vučiću poredeći ga sa Adolfom Hitlerom i novinarki dnevnog lista „Srpski telegraf“ Ivani Žigić nakon što je od njega zatražila izjavu.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Novinarka Ivana Žigić sa direktorom i urednikom Srpskog telegrafa danas na konferenciji za novinare

Kako je saopšteno, ministarsvo podržava slobodu govora, kritiku, iznošenje drugačijeg mišljenja i pravo na drugačije političke stavove, ali insistira na komunikaciji koja je svojstvena civilizovanom društvu. 

Ističu da je neprimereno da Trifunović, kao javna ličnost, zbog drugačijih političkih stavova vređa dostojanstvo predsednika Srbije, kao i da podstiče diskriminaciju, mržnju i nasilje protiv onih koji imaju suprotna gledišta. 

Nedopustivo je i da se na pokušaj novinara koji izvršava radni zadatak odgovara uvredama, pogrdnim rečima, iznošenjem prepiski, brojeva telefona i drugih ličnih podataka na društvenim mrežama, navodi se u saopštenju Sektora za informisanje i medije.

- Ukoliko Trifunović smatra da određeni novinar ne obavlja profesionalno svoj posao i ukoliko su mu ugrožena prava, pozivamo ga da se obrati nadležnim institucijama, ali da poštuje dostojanstvo medijskih radnika i njihovo pravo da svoj posao obavljaju u skladu sa javnim interesom - poručuju iz tog resora.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Sergej Trifunović

Trifunovićev način javne komunikacije u tom ministarstvu smatraju pre svega nepristojnim, a zatim i neprofesionalnim s obzirom da se bavi javnom profesijom i da svojim ophođenjem i istupima u javnosti treba da daje pozitivan primer.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading