Opozicijo, gledaj i uči! SNS: Naš stav jasan, nasilje neprihvatljivo

Autor: Tanjug

Vesti

23.01.2019

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska napredna stranka osuđuje nastavak brutalne i nedljudske hajke koju opozicija vodi protiv svih žena sa kojima se ne slažu kroz usta svog "velikog lidera" Sergeja Trifunovića, izjavio je danas funkcioner SNS Vladimir Orlić i pozvao sve koji se do sada nisu ogradili od takvog ponašanja da još danas progovre ili - da doveka ćute.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Vladimir Orlić sa damama iz SNS

Orlić je na pres konferenciji, kojoj je prisustvovalo i 60-ak članica SNS, ocenio da takvo brutalno i najprizemnije vređanje jasno pokazuje razliku između Srbije koju aktuelna vlast gradi i one kakvu opozicija želi. 

- Takvo ponašanje opozicije pokazuje jasnu razliku između Srbije koju želimo i gradimo i svega drugoga što pokazuju veliki lideri Ðilas, Jeremić, Obradović, Trifunović. . .kojima su pozivi na silovanje i linč izgleda zabavni - rekao je Orlić. 

Orlić je izrazio nezadovoljstvo što postoje mnogi koji se nisu ogradili i osudili takve izjave i ponašanje, a među njima je pomenuo NUNS-a i NDNV-a, kao i deo NVO. 

Kritikovao je i dvoje bivših funkcionera, koji gostovanje na TV nisu iskoristili da osude nastavak hajke na žene, ali i bahatost Trofunvića koji se sada zabavlja i sprda i dodaje da je trebalo da kaže "ustaška kurva". 

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ


Opozicija takvom bahatošću pokazuje da je u svojim očima velika i da misle da ono što je njima prihvatljivo mora da bude prihvatljivo celom svetu, rekao je on. 

Orlić je pozvao sve koji nisu osudili poslednja vređanja, ali nisu ni reagovali na fizičke napade žena u RIK, u parlamentu kada je napadnuta Maja Gojković, kad je novinarka nazivane fuksom . . . da se izjasne "danas ili da doveka ćute". 

 

 

Prema njegovim rečima, u ovom slučaju nije reč o političkim razlikama, već o elementarnom ljudskom vaspitanju. 


Na pitanje da li je licemerno to što govori o potrebi da se nasilje osudi, a državni vrh "ide na noge čoveku osuđenom za silovanje", a reč je o predsedniku Udruženja kidnapovanih i nestalih na KiM Simi Spasiću, Orlić je rekao da je licemerno sve što rade gradski poslanik Željko Veselinović i Savez za Srbiju čiji je on član. 
RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ

- Ako vaše pitanje znači to da državni vrh ide u Spomen sobu, da li i građanima i predstavnicima međunarodne zajednice koji takođe odu da vide srpske žrtve poručujete da su licemerni - upitao je zamenik šefa poslaničke grupe SNS. 

On je ocenio da je nemoguće praviti balans između postupaka Saveza i SNS-a. 

- To što oni kažu i urade, to u SNS nećete pronaći i to je razlika između pristojne Srbije kakvu želimo i vređanja, pozivanja na nasilje i silovanje koje je opoziciji lepo, divno i zabavno - zaključio je Orlić. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Ana

23.01.2019 17:53

Opozicija i sadasnja vlast su dva razlicita sveta, dok jedni sire nasilje, drugi vode drzavu ka sto boljoj buducnosti.

Mija

23.01.2019 17:58

Osudjujem bahatost i bedno ponasanje Opozicije,ali takodje najostrije osudjujem uvrede koje Sergej Trifunovic upucuje zenama.To je zaista sramotno,ali jos vise je sramotno,sto Opoziiconi Politicari nisu osudili ovakvo nasilno ponasanje.Pa ne cudi me zapravo to,zato sto su i ostali Opozicioni Politicari nasilnici,bas kao i Sergej Trifunovic.Slican se Slicnom Raduje.

Tanja

23.01.2019 18:13

Za svaku osudu napad na zene u bilo kojem obliku

Katarina

23.01.2019 18:24

Opozicija može od SNS-a da nauči mnogo. Kako se pristojno ponašati, kako biti odgovoran političar, kako voditi državu samo napred i još mnogo toga.