VUČIĆ U DAVOSU GOVORIO O PRIŠTINI: Ne verujem njihovim "pričama iz šume"

Autor: Republika

Vesti

25.01.2019

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da je pritisak na Prištinu sve veći, iako Albanci tvrde drugačije i podseća da su svi osudili takse na robu iz centralne Srbije. S tim u vezi kaže da veruje da će ove mere biti ukinute.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Davosa gde učestvuje na Svetskom ekonomskom forumu, ističući da je cilj da granice budu otovrene sa svima, jer kako kaže, na taj način će biti slobodan protok robe, kapitala, usluga i ljudi.

- Celom regionu će biti bolje, a ako neko misli da uvođenjem taksi može da rešava probleme greši. Svi su osudili taj čin, kao i pokušaj ukidanja imena Republike Srpske - kaže predsednik Vučić.

Predsednik Vučić se nakon svega što se desilo sa političarima iz Prištine, pita kome može da veruje. Uprkos tome, predsednik Vučić smatra da razgovore mora da nastavi.

- Verujem da je pritisak na njih sve veći. U te "priče iz šume" ja ne verujem. Mislim da svi mi dugujemo mlađim generacijama mir, jer rat nigde ne može da nas odvede - rekao je predsednik u Davosu.

Sinoć je predsednik Vučić prisustovovao večeri diplomatskog kora, kako kaže, rekao je da mu je bila čast.

- Ne znam čime smo mi zaslužili učešće, ali hvala svima na ukazanom poverenju - rekao je Vučić posebno zahvalivši austrijskom kancelaru Sebastijanu Kurcu.

Predsednik je za Pink rekao da se jučerašnji radni dan završio kasno, u 23.10 sati, ali kako je dodao Srbija nastavlja sa radom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
DRasko

25.01.2019 10:21

Sve treba prihvatiti sa rezervom. Treba gledati pozitivno.

Mike

25.01.2019 10:25

Bravo predsedniče!

Sava

25.01.2019 10:52

Neodgovorno ponasanje Pristine je osudjeno i u Davosu a Srbija se nada da ce pritisci na Pristinu rezultirati ukidanjem taksi.

sasa

25.01.2019 10:52

Pristini ne treba verovati...