Zločinac Sulejman Seljimi na slobodi, ali ne zadugo - čekaju ga haški tužioci

Autor: Tanjug

Vesti

25.01.2019

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudsko veće u Prištini oslobodilo je komandanta Glavnog štaba bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Sulejmana Seljimija daljeg izdržavanja zatvorske kazne, potvrdio je prištinskom listu "Koha ditore" direktor kosovske korektivne službe Nehat Tači.

RepublikaFoto: youtubve.com/Radio televizija Vojvodine
Sulejman Seljimi

Seljimi će se po izlasku iz zatvora suočiti sa tužiocima Specijalnog suda za zločine pripadnika OVK tokom 1998. i 1999. godine na Kosovu i jedna je od više od desetak osoba koje su na spisku za saslušanje. On je trebalo da se 9. januara pojavi u Hagu, ali nije otputovao zato što je bio u bolnici pošto se "iznenada razboleo".

RTS prenosi da su u zahtevu za puštanje na slobodu u sudskom veću naveli da zatvorenik koji je izdržao dve trećine izrečene kazne ima pravo da bude oslobođen.


Podseća se da je Seljimi osuđen u slučaju "Drenička grupa", u kojem je deset pripadnika bivše OVK osuđeno zbog zločina nad civilima tokom konflikta 1998-1999. godine.

Navodi se da je Seljimi, bivši ambasador Prištine u Albaniji i po rasformiranju OVK, komandant Kosovskih bezbednosnih snaga, osuđen je 2016. za mučenje civilnog zatvorenika u improvizovanom logoru OVK u selu Likovac, u opštini Srbica 1998. i početkom 1999. godine. 

Njegova kazna je u žalbenom postupku smanjena na pet godina i tri meseca zatvora.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading