Sudija Ivošević glavni govornik na protestima, a niko ne zna kakvim malverzacijama se bavi njegov sin

Autor: Srbijadanas, Republika

Vesti

28.01.2019

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U subotu, na protestu koji je bio održan u Beogradu, na bini za govornike našao se bivši sudija Vrhovnog suda, Zoran Ivošević.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Zoran Ivošević govorio na protestima

Njegovo pojavljivanje nije iznenadilo okupljene, imajući u vidu da je aktivno učestvovao u protestima koje su organizovali pripadnici organizacije Ne davimo Beograd. Malo ko je upoznat sa činjenicom da je njegov sin Milan osumnjičen za prevaru u iznosu 15 miliona franaka, prenosi Srbijadanas

Milan Ivošević zajedno sa Milošem Ljujićem, vlasnikom hotela “Srbija” i još sedmoro saradnika teretio se da je oštetio Hipo Alpe-Adrija banku za 765 miliona dinara, odnosno, 15 miliona švajcarskih franaka.

U optužnici se navodi da su optuženi preko sistema povezanih preduzeća pod svojom kontrolom tokom 2007. godine od Hipo Alpe-Adrija banke, po osnovu kredita, dobijali novac za kupovinu akcija preduzeća koja su bila u procesu privatizacije.

RepublikaFoto: Privatna arhiva/srbijadanas.com

Tako je Milan Ivošević sa saradnicima, nakon kupovine akcija, kroz međusobno trgovanje i uz istovremeno obaranje vredosti akcija na berzi, prenosio akcije na druga preduzeća u vlasništvu okrivljenih.

 Potom su prodali njihove akcije, nakon čega je nad tim kupljenim firmama pokrenut stečaj. Oštećena banka nije uspela da naplati potraživanja jer je utvrđeno da je vrednost nekretnina višestruko niža od one koja je procenjena prilikom uzimanja kredita – piše u optužnici na kojoj se našlo ime Milana Ivoševića.

RepublikaFoto: Privatna arhiva/srbijadanas.com

Epilog ovog suđenja je zatvorska kazna u vremenskom trajanju od godinu dana, koju je Zoran Ivošević svojim vezama uspeo da pretvori u kućni pritvor.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Mila

28.01.2019 15:10

I ovaki zele na vlast ? E pa nece moci !

Ema

28.01.2019 15:12

Mogu da zamislim koliko para su oteli od gradjana Srbije,oni koji protestvuju.Kako ih nije sramota?Pogotovo treba da se stide oni starci sede kose,koji jedva govore,ali zato odlicno poznaju jezik mrznje.Zgrozena sam ponasanje Opozicije,i onih koji je podrzavaju.Ima li kraja ludilu koji sire?Dokle ide njihova bahatost?Stvarno nema smila.

Darko

28.01.2019 15:16

Malo mu 15 miliona franaka pa dosao po jos.

Coka

28.01.2019 15:19

Kakav tata takav sin!