(FOTO) Brnabićeva sa komandantom Nacionalne garde Ohaja: Naš cilj je jačanje saradnje sa SAD u svim oblastima

Autor: Tanjug

Vesti

28.01.2019

18:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić započela je danas posetu SAD susretom sa komandantom Nacionale garde Ohaja, general-majorom, Džonom Herisom. Sastanku je prisustvovao i kongresmen Stiven Stajvers, koji je takođe i brigadni general u Nacionalnoj gardi Ohaja.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Ana Brnabić

Saradnja srpske vojske i Nacionalne garde Ohaja traje već 12 godina, a iako je to do sada bila isključivo vojno-vojna saradnja, prošle godine počela je i saradnja u civilnoj oblasti.

U nastavku posete, premijerka će se sastati sa guvernerom savezne države Ohajo Majkom Divajnom kao i sa zamenikom guvernera Džonom Hastedom.Od januara ove godine, Stajvers je kopredsedavajući srpskog kokusa u Predstavničkom domu američkog Kongresa.

 

 

Nakon sastanka, održana je prezentacija Programa državnog partnerstva Srbije i Ohaja, navodi se u saopštenju iz kabineta premijerke. 

- Po oceni Biroa Nacionalne garde, Program državnog partnerstva Ohaja i Srbije jedna je od najboljih programa u poređenju sa istim programima sa drugim državama u svetu - napisala je premijerka na Tviteru posle sastanka.
 

Kako je dodala, taj program je jedan od najboljih i najdinamičnijih delova saradnje Srbije i SAD.


- Naš cilj je jačanje saradnje sa SAD u svim oblastima - poručila je Brnabić.

 


 

 


Brnabić će u Kolumbusu razgovarati sa predstavnicima poslovne zajednice iz Ohaja, i obići Državni univerzitet Ohaja, jedan od vodećih državnih univerziteta u SAD, gde će posetiti i Hilandarsku naučnu biblioteku. 

Potom odlazi u Atlantu gde će obići kompaniju NCR, jednu od vodećih amerićkih tehnoloških korporacija koja posluje i u Srbiji. 

Ona će razgovarati sa menadžmentom NCR. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading