Đilas protiv ujedinjenja Srbije i Srpske, u Sarajevu oduševljeni

Autor:

Vesti

01.02.2019

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Đilas protivi se podeli Kosova jer bi se u tom slučaju Republika Srpska odvojila od Bosne i Hercegovine, a time i spajanja Srba s obe strane Drine! Ova izjava je sa oduševljenjem dočekana u Sarajevu jer pored toga Đilas predviđa cepanje Srbije i odvajanje Sandžaka.

RepublikaFoto: Betaphoto
Dragan Đilas

Lider Saveza za Srbiju svoje stavove i strahove otkrio je hrvatskom novinaru Darku Hudelistu, koji je potom u Globusu objavio "specijalni izveštaj iz prevratničkog Beograda" uz nadnaslov Srbija u ludačkoj košulji. Pored Đilasa, Hudelist je razgovarao sa nekoliko sagovornika, te navodi da bi sve što se događa u Srbiji moglo da se završi "nasilnim prevratom".

- Podela Kosova, za kojom teži Vučić, nije rešenje. Jer, ako dođe do podele Kosova, onda bi i RS sasvim lako mogla da istupi sa zahtevom da se odvoji od BiH, a Sandžak, recimo, da se odvoji od Srbije, a to nema smisla. Rešenje problema Kosova sastoji se u pomirenju srpskog i albanskog naroda, u saradnji ta dva naroda u ekonomiji, sportu, kulturi... Deklarativno, Vučić je najveći Evropljanin, ali u suštini on je radikal i nikad neće biti drugačiji - naveo je Đilas za Globus.

Svako ko ne vidi da je kompromis rešenje ili je politički nepismen ili je zlonameran

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade

PALE MASKE

Lider Saveza za Srbiju dosad je retko govorio o Kosmetu, ali je ovim izjavama pokazao da ne želi da se reši višedecenijski problem južne pokrajine, ali i da je protiv ujedinjenja Srbije i Srpske, što je godinama želja Srbe i sa jedne i sa druge strane Drine. Đilas, inače, nije jedini opozicionar koji se protivi podeli. Samo nekoliko dana pre njega novoizabrani predsednik PSG Sergej Trifunović rekao je da smatra da je Kosovo pogrešnom politikom za vreme Slobodana Miloševića "bivša srpska pokrajina", izgubljeno i oteto.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

MOJ STAV

Milovan Drecun, skupštinski odbor za KiM

Ovo je dokaz da Đilas i SZS nemaju ama baš nikakvo rešenje za kosmetsko pitanje i da politiku grade na jeftinom populizmu protiv kompromisnog rešenja za koje se zalaže predsednik Vučić

- Ne možemo Kosovo da vratimo i to je sigurno - rekao je Trifunović i naglasio da je protiv razgraničenja.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović za Srpski telegraf kaže da kompromis mora da bude na prvom mestu.

- Svako ko ne vidi i ne razume da je kompromisno rešenje za Kosovo u kome će i Srbi i Albanci nešto dobiti i nešto izgubiti od najveće važnosti za budućnost Srbije taj je ili politički elementarno nepismen ili je smisleno zlonameran. A rešenje u kome zapravo nema rešenja, za koje se zalažu Ðilas i ostali predstavnici opozicije, predstavlja samo legalizaciju stanja u kome Albanci dobijaju sve, a Srbi gube sve. Ova Vlada Srbije i predsednik Vučić na to neće pristati - poručuje Mihajlovićeva.

RepublikaFoto: Tanjug

Vulin: Histerična kampanja Hrvata!

Ministar odbrane Aleksandar Vulin konstatovao je da se u hrvatskim medijima vodi histerična kampanja protiv predsednika Vučića i ocenio da se ti mediji nadaju sukobima i neredima u Srbiji.

- Želja da se na vlast vrate Tadić, Đilas i Jeremić, da se opet izvinjavaju Hrvatima i da Srbija bude poslušna i neuspešna tera hrvatske medije da najavljuju "prevrat u Beogradu" i da se nadaju sukobima i neredima - rekao je Vulin.

BABE I ŽABE

Potpredsednik Skupštine i jedan od osnivača Srpsko-američkog kongresa Vladimir Marinković, koji smatra da je podela Kosova dobro rešenje, za naš list ističe da se Đilas ne ponaša državnički.

RepublikaFoto: youtube.com/ Televizija Šabac

Pešićeva: A kako ćete dobiti izbore?

Sociološkinja Vesna Pešić na Tviteru je upitala da li je neko video "ugovor sa narodom", koji će opozicija prezentovati, a potom je napisala da je u svemu tome njoj sporno kako uopšte planiraju da pobede na demokratskim izborima?

- Uglavnom se odnosi na sređivanje države, izbore i tu neku nestranačku Vladu koja bi to uradila za godinu dana! Tu je lustracija od 1990 (savaote bože, savaot - jedno od božjih imena kod Jevreja), itd.. Meni nedostaje kako ćemo da pobedimo ako se prihvate demokratski izbori - napisala je Pešićeva, dok je Sergej Trifunović u odgovoru na njego pitanje naveo da još uvek nije pogledao šta tu piše, ali da će je izvestiti čim pročita.

Lako je davati populističke izjave iz udobne fotelje, ali je neodgovorno prema srpskom narodu

Vladimir Marinković, potpredsednik parlamenta

- KiM, Sandžak i RS se ne mogu porediti na takav način. RS je međunarodno priznati entitet koji ima sve elemente državnosti i ako rukovodstvo Republike Srpske u nekom trenutku odluči da održi referendum i priključi se Srbiji, to će biti odluka srpskog naroda, koji mi treba da poštujemo. Lako je davati populističke izjave iz udobne fotelje, ali je neodgovorno prema srpskom narodu - ocenjuje Marinković.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
TSIDMZ

01.02.2019 18:02

A, sta drugo od Djilasa da se i ocekuje.

Rea

01.02.2019 18:29

To se od njega i ocekivalo!

Petar

01.02.2019 19:13

Kako se sa ovim slažu Đidovi dični partneri, kleronacionalisti iz "Dveri" (B. Obradović), "Srpskog koda" (M. Đorđević), Stamatovićevi paravojni ekstremisti? Pale su sve maske...

Paja

02.02.2019 14:35

Nikada više ne sme da se ponovi da Đido i ekipica budu "na kamionu" a svi mi ostali na začelju.