Đurić o vešalima na protestu: To je užasno!

Autor: Tanjug

Vesti

03.02.2019

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KIM Marko Ðurić izjavio je danas, povodom protesta protiv vlasti u Beogradu, da mu je tužno kada na ulicama prestonice vidi vešala i maskirane ljude sa kakvim god porukama da dolaze.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Marko Đurić

- Smatram da je to užasno - rekao je Ðurić novinarima u Vladi Srbije.

Na pitanje da li se spotom koji se pojavio na zvaničnim nalozima Srpske napredne stranke (SNS) omalovažavaju građani i lideri opozicije, Ðurić je naveo da je omalovažavanje video na protestima s vešalima.

- Video sam omalovažavanje i vređanje žena i ljudi koji nisu deo političkog života. Nisam video osudu i smatram da je to nešto što je veoma jasan, ali i negativan pokazatelj o suštini političkog delovanja onih koji na tu vrstu aktivnosti pozivaju - rekao je Ðurić.

Voleo bih da sam, kaže Ðurić, umesto komentara što se neko našalio na njihov račun,čuo osudu poziva na nasilje i uvrede.

Ðurić je, odgovarajući na pitanje o prvom protestu u Kosovskoj Mitrovici, kazao da, po njemu, taj skup u političkom smislu nije uspeo, jer je na njemu bilo manje od 60 učesnika, odnosno angažovanih aktivista koji su došli i iz drugih krajeva Srbije, a bilo je, kaže, i onih koji su zbog egzistencije morali da prisustvuju.

- Ne bih to poredio sa ogromnom većinom Srba na KIM koja se bori protiv ovakvih stvari, poput pritisaka iz Prištine i koji znaju da je spas u slozi - rekao je Ðurić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
Lela

03.02.2019 12:14

Djuric je sasvim upravu.....

Milan J

03.02.2019 12:15

Njihove mozgove treba na posmatranje.

ana

03.02.2019 12:15

Ova vesala su bila u vreme okupacija kada su vesali srbe a sada ih gradom setaju opozicija.

milos

03.02.2019 12:16

Mene opozicija pocinje ozbiljno da plasi.