Vučić poručio Kifu: Zakon o statutu Trepče je otimanje srpske imovine!

Autor: Tanjug

Vesti

04.02.2019

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ukazao je na sastanku sa britanskim ambasadorom Denisom Kifom da sadašnji zastoj u dijalogu može biti prevaziđen samo kada Priština ukine takse na sprsku robu i prestane sa provokacijama, kakav je zakon o statutu Rudarskog kombinata Trepča, koji je, kako kaže, ništa drugo do otimanje srpske imovine.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Denis Kif i Aleksandar Vučić

Vučić je Kifu rekao da će Srbija uvek biti opredeljena za mir i stabilnost u regionu i zahvalio na podršci Vlade UK, ukazavši Kifu na štetnost jednostranih mera Prištine, koje ugrožavaju dijalog.

Vučić i Kif su razgovarali o bilateralnim odnosima i regionalnoj situaciji, kao i o procesu izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz Evropske unije.

Predsednik Srbije je izrazio interes Srbije za snaženje političkog dijaloga i razvoj ekonomske saradnje sa Ujedinjenim Kraljevstvom, sa nadom da se Bregzit neće odraziti na bilateralne odnose naših dveju zemalja.

Kif je upoznao Vučića sa svim što se, u saradnji sa resornim ministarstvima, preduzima kako, posle izlaska UK iz EU, ne bi bilo prepreka u bilateralnoj saradnji.


On je dodao da Vlada u Londonu projektima poput digitalne transformacije i jačanja e-Uprave, finansirane kroz Fond za dobru upravu, nastavlja podršku procesu reformi u Srbiji, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

Ambasador Kif je naglasio da njegova zemlja želi da ima pozitivnu ulogu u regionu i njegovoj evropskoj budućnosti, kao i da deli ciljeve za postizanje stabilnosti i napredak na Zapadnom Balkanu, što pokazuje i kroz podršku Berlinskom procesu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Luka

04.02.2019 11:56

Tako je, samoinicijativne odluke Pristine nisu dobre i tome se mora stati na put.

caca

04.02.2019 12:20

Nedamo ono sto je nase!!!!Boricemo se svom snagom,usom i srcem za sve Srpsko!!!Pristina je preterala sa svojim provokacijama!

sasa

04.02.2019 13:16

Albanci hoce da otmu sve sto je Srpsko

aca

04.02.2019 13:17

Otimanje Srpske imovine se mora zaustaviti