Kosovo je "CRNA RUPA" Evrope!

Autor: rts.rs, Republika

Vesti

06.02.2019

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun kaže za RTS da izveštaj generalnog sekretara UN govori da je situacija na Kosovu loša i da Kosovo nije ostvarilo nikakav napredak.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Milovan Drecun

Milovan Drecun je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je izveštaj Antonija Guteresa opis realnog stanja.

- U poslednje vreme to su prilično uravnoteženi izveštaji, oni su jedna od najvećih političkih prepreka na međunarodnom planu da Priština pokuša da dovrši potpuno etničko čišćenje srpskog naroda i onemogući bilo kakav dogovor sa Beogradom - rekao je predsednik skupštinskog Odbora za KiM.

Dodaje da se Priština kreće u smeru koji je definisao režim u Tirani i podseća na izjavu albanskog premijera Edija Rame, da će se Kosovo i Albanija ujediniti. Zato je, napominje, izveštaj brana takvim stvarima.


- Izveštaj govori da je situacija loša, da Kosovo nije ostvarilo nikakav napredak - rekao je Drecun ističući da je Kosovo "crna rupa" Evrope – zbog organizovanog kriminala, radikalnog islamizma, nezaposlenosti, korupcije.


Povodom neizvesnosti oko toga da li će se o Kosovu raspravljati na sednici Saveta bezbednosti UN, Drecun je rekao da pojedine vodeće države pokušavaju da tu temu skinu sa dnevnog reda.

- Da se ne raspravlja ili da se retko govori o tome, oni smatraju da je to završena priča, da je to država, da je tamo napredak evidentan - kaže Drecun i dodaje da te države žele da prikažu lažnu sliku na KiM, čime ohrabruju Prištinu.

Ističući da se u situaciji kada Priština taksom ugrožava opstanak srpskog naroda i blokira nastavak razgovora, predstavnicima ovih zemalja mora postaviti pitanje - "kako je moguće nastaviti dijalog".
RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ

UIGRANA STRATEGIJA

Govoreći o Trepči, predsednik Odbora za KiM kaže da je to već "uigrana strategija" da se sva državna imovina stavi pod kontrolu.


- Da sve što je bila imovina Republike Srbije i svi prirodni resursi pripadaju toj lažnoj državi. Da bi ozakonili takvo ponašanje, žele da svemu tome daju pravnu formu, zato i donose zakone - rekao je Drecun.

Dodaje da se Priština na taj način priprema za nastavak razgovora i obezbeđuje dobru pregovaračku poziciju.

- Sada ostaje da se vidi šta su, kakvu su 'političku igrariju' smislili za Gazivode - kaže Drecun. 

RAK-RANA POSLE RAMBUJEA

Govoreći o pregovorima iz Rambujea, koji su počeli na današnji dan pre 20 godina, Drecun je ocenio da je tada započeto "finale velike političke igre kojim je trebalo da bude pripremljeno zločinačko bombardovanje naše zemlje".

- SAD su po svaku cenu želele da nas bombarduju", istakao je Drecun dodavši da 20 godina kasnije imamo "rak-ranu Evrope" - rekao je Drecun.

- Imamo lažnu državu Kosovo sa kriminalcima i teroristima na čelu, ogromnu nezaposlenost, korupciju, preko pet stotina radikalnih islamista, imamo terorističke akcije u nekim gradovima EU i SAD, od strane onih koji su radikalizovani u toj neuspeloj tvorevini, i imamo potupuni kolaps - naveo je Drecun.

Zbog toga smo, poručuje, došli u situaciju da i SAD smatra da Kosovo nema budućnost, sem ako se postigne sporazum sa Beogradom.

Upozorava da nije reč samo o uzurpaciji državne, već i imovine srpskog naroda. "Srpski narod će braniti imovinu Trepče", rekao je Drecun i dodao da se i kompanijama koje bi možda ušle u neki dogovor sa Prištinom oko Trepče – šalje jasna poruka da to neće biti pravne radnje i da će te kompanije pretrpeti štetu.


Podseća da je naša država poništila odluke prištinskih vlasti, te da drugi mehanizam nemamo na raspolaganju. Kada je u pitanju rešavanje kosovskog problema, Drecun kaže da EU u poslednje vreme deluje kao "tigar bez zuba".

Ipak, saglasan je sa Briselom oko toga da pitanje imovine mora biti predmet detaljnog razgovora i dogovora.

- Ključ za opstanak srpskog naroda je imovina. Ako nema imovine, nema ni opstanka - naglasio je Drecun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading