Đurić: Nećemo dozvoliti direktan pokušaj otimanja Trepče

Autor: Tanjug

Vesti

04.02.2019

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izrazio je danas, u razgovoru sa ambasadorom Austrije u Beogradu Nikolausom Luterotijem, zabrinutost zbog nastavka procesa destabilizacije posle novog jednostranog poteza Prištine usvajanjem Zakona o statutu rudarskog kombinata "Trepča".

RepublikaFoto: Tanjug
Marko Đurić

Kako je saopšteno iz njegovog kabinate, Đurić je naglasio da će eventualna primena tog zakona negativno uticati na dijalog Beograda i Prištine o normalizaciji odnosa.

- Srbija neće dozvoliti direktan pokušaj otimanja "Trepče" i ugrožavanja opstanka srpskog naroda na KiM - rekao je Đurić.

Đurić je austrijskog ambasadora upoznao i s bezbednosnim, socijalnim i političkim problemima sa kojima se suočava srpski narod na Kosovu i Metohiji

Posebno se osvrnuo na odbijanje privremenih prištinskih vlasti da ukinu takse na srpsku robu i pored nedvosmislenog apela međunarodne zajednice, i istakao da politički predstavnici kosovskih Albanaca time dokazuju da se na njih ne može računati kao na kredibilne i konstruktivne sagovornike u pronalaženju održivog rešenja u odnosima Beograda i Prištine.

Đurić je naveo i da je Austrija važan partner Srbije u obezbeđivanju stabilnosti i prosperita u regionu i zahvalio ambasadoru Luterotiju na aktivnoj ulozi koju njegova zemlja ima u tom procesu, kaže se u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
caka

04.02.2019 12:51

Verujem da će ova vlada pronaći adekvatno rešenje i mirnim putem doći do dijaloga i saradnje sa Prištinom!

Gale

04.02.2019 13:01

Naravno da nećemo dozvoliti , čuvaćemo ono što je naše svim snagama.

Luka

04.02.2019 13:01

Tako je, samoinicijativne odluke Pristine nisu dobre i tome se mora stati na put.

Ljuba

04.02.2019 13:06

Međunarodna zajednica mora da reaguje na ovakve stvari inače se Albanci neće umiriti dok ne proteraju i etnički očiste Kosovo i Metohiju.