(FOTO) "BUDUĆNOST SRBIJE": Vučić obišao vrtić u Vladičinom Hanu, dočekan uz pogaču i so

Autor: Tanjug

Vesti

08.02.2019

08:22 >> 09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić nastavio je jutros dvodnevnu posetu Pčinjskom okrugu, u okviru kampanje "Budućnost Srbije", obilaskom Vladičinog Hana.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Doček za predsednika: Aleksandar Vučić

Vučić je u tom gradu obišao renovirani deo Predškolske ustanove "Pčelica", a ispred vrtića sačekali su ga okupljeni građani.

Predsednik je dočekan na tradicionalan način, uz pogaču i so.

Inače, rekonstrukcija dela vrtića realizovana je u okviru projekta proširenje mreže ustanova za predškolsko vaspitanje na teritoriji opštine Vladičin Han. Vrednost projekta je 16,29 miliona dinara, od čega je Vlada Srbije izdvojila oko 13 miliona dinara.

Projekat se finansira preko kabineta ministarke bez portfelja zadužene za demografiju i populacionu politiku Slavice Ðukić Dejanović.

Vrtić trenutno prima 123 dece, a kada bude proširen kapacitet će biti 150 mesta.

Nakon obilaska, predsednik će posetiti fabrike nameštaja za ugostiteljske objekte GN Komerc i fabrike nameštaja DN Company u Vladičinom Hanu.

Zatim će u Surdulici obići Dom za penzionere i stara lica.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Vučić će, potom, u Vranju položiti kamen temeljac za izgradnju stanova za pripadnike službi bezbednosti i obići Vinariju "Aleksić".

Odatle će otići u Trgovište, gde će posetiti fabriku dečijih krevetaca "Simpo" Radovnica i rekonstruisanu zgradu Srednje stručne škole "Milutin Bojić", a zatim i u Levosoje, u obilazak Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić".

Predsednik Republike će zatim razgovarati u Bujanovcu sa građanima u centru tog mesta, a posetu Pčinjskom okrugu završiće obilaskom fabrike "Jumko" u Vranju.

 

Predsednik je juče počeo kampanju "Budućnost Srbije" obilaskom trase Koridora 10 u Grdeličkoj klisuri, a zatim se zajedno sa premijerkom Anom Brnabić obratio građanima Pčinjskog okruga u centru Vranja. On će obići svih 29 okruga i više od 100 opština širom Srbije.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je i dalje na snazi odluka o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru, jer država ne sme opet sebi da dozvoli neograničeno zapošljavanje i uvećavanje javnog sektora.

Zabrana zapošljavanja u javnom sektoru i dalje na snaziVučić je tokom posete vrtića "Pčelica" u Vladičinom Hanu, u razgovoru sa upravom ustanove, rekao da su mu se u više vrtića žalili da im treba više zaposlenih, ali da je tu prepreka odluka vlade o zabrani zapošljavanja.

On je podsetio da vladina komisija odobrava nova zapošljavanja u svakom slučaju posebno.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

- Odluku o zabrani zapošljavanja smo doneli zato što onog sekunda kada pustite da ministri odlučuju o tome da se svi mogući zaposle i da troše sve više para, a to je najlakša odluka, onda imamo preveliku potrošnju zbog zapošljavanja u javnog sektoru bez kontrole - rekao je Vučić.

On je poručio da to državna kasa to ne može da izdrži i da ne možemo da se ponašamo "poput pijanih milijardera", kao što je pre bio slučaj.

- Ne možemo da dozvoli da opet javni sektor bude neuporedivo veći i da bude ponovo izdržavan od strane privatnog sektora i zato tu odluku i dalje imamo - podvukao je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Tresimesi1

08.02.2019 08:34

Iskreni osmesi i oduševljenje dece novim vrtićem je bezgranična i to je ono što nas tera da radimo i borimo se.Za mladost ove naše Srbije.

Jovana

08.02.2019 08:35

Sve pohvale za predsednika, zasluzio je da bude ovako velicanstveno docekan!

sasa

08.02.2019 08:55

Gradjani Srbije su pokazali zahvalnost predsedniku za sve sto je za njih uradio.

srecko

08.02.2019 09:25

Odnos prema Srbiji od strane vladajucih struktura je mnogo iskreniji i pozrtvovaniji nego u prethodnih 30 godina. I to su fakti.