Mihajlovićeva otkrila najveći strah opozicije: Hoće da nas smene, a plaše se izbora

Autor: Tanjug

Vesti

14.02.2019

22:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović ocenila je da je u ovom trenutku bolje pitanje zašto opozicija neće na vanredne izbore, nego zašto je većina u SNS za vanredne izbore, kao i da građanima treba dati priliku da kažu koga podržavaju.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović

- Koliko vidim, Jeremić, Đilas i Obradović hoće da nas smene, ali se u isto vreme plaše izbora pa nalaze stotine razloga samo da ne izađu pred sud građana. Ili je njihov cilj da ukinu demokratiju, da zabrane građanima da iskažu svoju volju i da nekakvom revolucijom promene legitimnu vlast ? Zato smatram da je najpoštenije da pitamo građane Srbije koga podržavaju, pa neka ocene i nas i njih - rekla je Mihajlović u intervjuu za "Politiku".

Ona dodaje da SNS ima rezultate sa kojima može pred građane, od izgrađenih blizu 300 kilometara novih auto-puteva u prethodne četiri godine, do više od 500 kilometara rekonstruisanih pruga, i pokrenutog novog investicionog ciklusa u infrastrukturi vrednog više od pet milijardi evra.

 

 

Upitana o protestima, Mihajlović kaže da, “rizikujući da bude neobjektivna, ne vidi protest opozicije već proteste nezadovoljnih građana koje u jednom delu finansiraju pojedini opozicionari“.

- Vidim i da je tim opozicionarima zabranjeno da govore na protestima koje finansiraju. Mogu da šetaju, ali samo ako ćute. Vidim nezadovoljstvo građana, opravdano ili ne, ali vidim i vešala kojima svakako nije mesto na ulicama Srbije, kao i salve uvreda koje se svakog dana upućuju. To je ono što kao društvo ne smemo sebi da dozvolimo: možemo politički da se ne slažemo, možemo i da se svađamo, ali niko ne sme nikom da preti i brutalno da vređa. Sukobi i svađe nisu budućnost Srbije - kaže Mihajlović.

Prema njenim rečima, razgovor je jedini i najbolji način za rešavanje problema i zato smatra da je dobro što predsednik Srbije obilazi zemlju i razgovara sa građanima.

- Aleksandar Vučić je izabran za predsednika direktno glasovima građana i logično je da sa njima razgovara i da njima polaže račune. Previše često vidimo da je vest samo loša vest, i zato mislim da je dobro što predsednik Srbije obilazi zemlju i pokazuje građanima sve što smo uradili - navela je ona.

O svom resoru

Govoreći o rezultatima u svom resoru, Mihajlović kaže da građani, između ostalog, vide nove auto-puteve, nove vozove, nove pruge, vide da se gradi pruga za brzine do 200 kilometara na sat, da se građevinske dozvole dobijaju elektronski za nedelju dana, da više nema obijanja šaltera da biste upisali imovinu u katastar.

- Međutim, naše brze reforme i ubrzani razvoj infrastrukture teško mogu da prate kadrovski potencijali u našim preduzećima. Potrebnii su nam novi, stručni, ljudi i u Železnici, i u Koridorima, Putevima, Lukama koji znaju kako funkcioniše saobraćaj u najrazvijenijim zemljama i koji će moći da odgovore izazovima vremena u kome živimo. I naglašavam, koje ćemo moći pošteno da platimo - dodala je ona.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading