Đilas, Jeremić i Obradović hoće HARADINAJA ZA PREMIJERA!

Autor: Republika

Vesti

15.02.2019

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi skandal u Savezu za Srbiju izbio je zbog njihovog saborca Marka Vidojkovića koji je za premijera Srbije predložio teroristu OVK.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ, D. GOLL, ST/ N. MANDIĆ, D. KADIĆ
Đilas, Obradović, Jeremić i Vidojković imaju čudne poglede na rešenje kosovoskog pitanja...

Marko Vidojković, glavni govornik sa poslednjeg protesta, kao mogućnost kompromisa sa Prištinom, predložio je da Kosovo i Srbija naprave federaciju ili konfederaciju, i da se, na primer, Albancima obeća premijersko mesto i određen broj ministarstava, što znači da bi oni podržali krvnika Ramuša Haradinaja na čelu države.

- Teško je da Beograd i Priština u ovom trenutku mogu da postignu neki valjan sporazum, pre svega zato što su partneri u švercu i nisam siguran da oni mogu da se dogovore oko bilo čega, osim oko podele plena - ocenio je Vidojković u serijalu razgovora Kosinus novinske agencije FoNet.

On je, kao lažnu dilemu, označio pitanje da li je bolji sporazum ili zamrznuti konflikt i napomenuo da nije sporazum ako ti neko zavrne uvo i kaže "sad potpiši ovo".

Ne bih rekao da je reč o zamrznutom konfliktu, možda je pre o zamrznutom miru, rekao je Vidojković i ocenio da bi bilo korisnije da Kfor ostane "jedno 100 godina na Kosovu".

Prema njegovom mišljenju, "treba možda razmišljati malo van zadatih okvira, pa onda shvatiti da Kosovo može u UN kao produženi deo Albanije".

Na pitanje šta za njega lično znači Kosovo, on je odgovorio da je tamo bio samo jednom, i to 2016. godine, na severu, tako da "ne može reći, poput drugih, da mu je ne znam kakav deo duše".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
de torkameda

15.02.2019 14:40

Svoj se svome raduje!

Pera

15.02.2019 15:37

Ako vlast na ovo ne pristane, djajke ce da javi djuri da odmah blokira aerodrom :)

ddd

15.02.2019 15:47

Ovaj covek je ili placenik ili lud?

Marija

15.02.2019 16:12

Svaka ptica svome jatu leti!